Vijf tips om het zomergevoel langer vast te houden

Officieel duurt het nog een week, maar als ik nu naar buiten kijk is het al op en top herfst. Van vele mensen het favoriete seizoen, maar als je meer een liefhebber bent van de zomer of net terug bent van een zonnige vakantie, kunnen die koude en sombere herfstdagen best wel even wennen zijn. Omdat ik zelf niet zo’n liefhebber ben van de herfst, doe ik mijn uiterste best om het zomergevoel dat ik tijdens de vakantie heb gekregen langer vast te houden tijdens mijn laatste paar vrije dagen.

Inmiddels heb ik op Instagram al verschillende foto’s voorbij zien komen over beginnende herfstdipjes wat natuurlijk niet zo gek is met dit week. Daarom hoop ik dat jullie met mijn tips het zomergevoel nog net iets langer kunnen vasthouden.

5 tips om het zomergevoel langer vast te houdenDe term zomergevoel heb ik overigens samengevoegd met de term vakantiegevoel. Voor mij is dat precies hetzelfde aangezien ik tijdens mijn vakantie pas echt kan genieten van het zomergevoel, maar ik kan me voorstellen dat als je bijvoorbeeld niet op vakantie bent geweest het in eerste instantie wat lastig lijkt om onderstaande tips toe te passen. Wees gerust, met hier en daar een klein beetje improviseren kan je ook als je deze zomer thuis bent gebleven de tips gewoon gebruiken om je zomergevoel iets langer vast te houden!

5 tips om het zomergevoel langer vast te houden

  • Wacht met het uitzoeken van je foto’s
  • Tijdens mijn voorgaande vakanties zocht ik mijn gemaakte foto’s tijdens de vakantie al uit, zo dacht ik tijd te besparen en was ik er naderhand niet meer zolang mee bezig. Maar inmiddels ben ik er achter dat het veel leuker is om je foto’s pas na de vakantie uit te zoeken! Zo kan je het zomergevoel veel langer vasthouden en kan je de vakantiemomenten nog een keer herleven.

  • Maak een video van je zomer of vakantie
  • Tijdens de vakantie in Lissabon heb ik naast foto’s ook soms kleine stukjes gefilmd. Afgelopen week heb ik daar een leuke video van gemaakt en elke keer als ik merk dat ik een beetje meegesleept wordt door het droevige herfstweer kijk ik de video en lijkt het weer eventjes alsof het zomer is!

  • Probeer je relaxte mindstyle vast te houden
  • Het allerbelangrijkste tijdens een vakantie; tot rust komen, onthaasten en relaxen. Het komt vaak genoeg voor dat ik na een relaxte vakantie binnen een dag weer opgeslokt word in het dagelijkse gehaaste ritme. Het is een hele kunst om je relaxte vakantie mindstyle vast te houden, maar door er alleen al aan te denken en mee bezig te zijn, ben je al een stuk minder gehaast dan normaal. Leef met de dag en geniet van de kleine dingetjes!

5 tips om het zomergevoel langer vast te houden

  • Verzamel souveniertjes om aan terug te denken
  • In onze grote kast in de woonkamer hebben we allemaal kleine souveniertjes staan, verzameld over heel de wereld. Je kan natuurlijk iets kopen bij een winkeltje, maar je kan ook zelf op ontdekkingstocht gaan en schelpjes, zand of wat ik tijdens deze vakantie heb gedaan, bloemblaadjes verzamelen!

  • Gebruik zonnebrand, after sun of een ander zomers geurtje
  • De geur van de zomer, heerlijk! In de ochtend smeer je je in met zonnebrand, na een dag bij het zwembad en een fijne douche met aftersun en ’s avonds voordat je uit eten gaat spuit je nog een heerlijk zomers geurtje op je zongebruinde huid. Aangezien mijn zomerse kleurtje ook bestond uit een klein vleugje rood heb ik de eerste paar dagen dat we weer terug waren in Nederland nog een paar dagen aftersun gebruikt. De geur deed me elke keer weer denken aan de fijne warme zonnige dagen in Lissabon. Wat je ook kan doen; Koop een zomers luchtje op het vliegveld en maak daar écht je vakantieluchtje van. Elke keer dat je hem dan weer thuis draagt, wordt je herinnerd aan de vakantie. De ultieme manier om het zomergevoel nog iets langer vast te houden!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan de tips! Tegen de tijd dat de zomer dan helemaal uit ons bolletje is verdwenen mogen we al bijna weer de kerstboom neerzetten! 😉

Probeer jij het zomergevoel vast te houden, of ben je blij dat het eindelijk herfst is?