Avontuur; Rijden door de bergen van Kreta

Gisteren zijn we met onze luxe bolide door de bergen van Kreta gereden. We gingen op bezoek bij drie accommodaties en maakte een tussenstop bij Rethimnon waar we lekker geluncht hebben. Het was een heel avontuur aangezien het best wel spannend is om door de bergen van Kreta te rijden met alle scherpe bochten en smalle weggetjes, maar je krijgt er prachtige natuur en adembenemende uitzichten voor terug!

We begonnen onze rit die ochtend naar Pirgos of Hamalevri, een prachtige accommodatie van Eliza was here in het dorpje Arkadi. Langs de mooi aangelegde tuin liepen we langs de citroenbomen naar het zwembad en genoten we van het prachtige uitzicht.

Avontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaNa ons bezoekje aan Pirgos of Hamalevri reden we naar Rethimnon waar we aan de boulevard lekker geluncht hebben. Daar waren we wel aan toe! Daarna zijn we naar de oude Venetiaanse haven van Rethymnon gereden waar we een stuk gewandeld hebben en een ijsje hebben gegeten. Ik bestelde twee bolletjes citroenijs en kreeg een bakje met de hoeveelheid van vier bolletjes! Hoewel ik het niet allemaal opkreeg, was het heerlijk!

Avontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaOnderweg naar het dorpje Axos kwamen we een aantal schapen en lammetjes tegen, samen met een vriendelijke schapenhouder, die aardig naar ons zwaaide nadat ik een aantal foto’s van de schapen had gemaakt. Bij de accommodatie Enagron werden we weer verrast door een prachtig uitzicht en mooie authentieke villa’s midden in de bergen. Er kwamen veel gasten terug van een flinke bergwandeling, wat logisch is aangezien dit de perfecte periode en locatie is om te gaan wandelen door de prachtige bergen van Kreta!

Avontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaOnderweg reden we door gezellige kleine dorpjes, waar we vanalles tegen kwamen, maar vooral veel mooie kerkjes die er stuk voor stuk uniek uitzien. We rijden in een Citroen C1, automaat, waar ik heel erg blij mee ben! De afgelopen periode heb ik twee keer in een schakelauto gereden, maar ik ben erg blij dat ik tijdens deze tocht door de bergen gewoon in een automaat kan rijden. Maakt het (voor mij) toch wat makkelijker.

Avontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaOp aanraden van Valia, de eigenaresse van Koules Estate, zijn we ’s avonds gaan eten bij restaurant Agkyra in Panormos, met ook daar weer een prachtig uitzicht. Het geluid van de zee, de ondergaande zon, het was perfect! Zeker een aanrader om ook eens te gaan eten.

Avontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van KretaAvontuur; Rijden door de bergen van Kreta

Hebben jullie je reis naar Kreta al geboekt? 😉