Aan de slag met blackout poetry

Aan de slag met blackout poetry

Blackout poetry is een leuke manier om mooie teksten en gedichten te creëren. Nu ben ik zelf nooit echt een fan geweest van poëzie en literaire dichtkunst, maar als ik een mooie tekst tegenkom die me aan het denken zet raak ik daar enorm door geïnspireerd. Toen ik op de Instagram van Moniek haar eerste blackout poetry zag besloot ik om het ook eens te proberen. Sinds dat moment ga ik er regelmatig voor zitten, het is namelijk enorm inspirerend, maar vooral ook erg rustgevend.

Het enige wat je nodig hebt om je eigen blackout poetry te maken, is een pagina uit een boek en een stift (of verf en kwast). Vervolgens kies je zelf de woorden uit die je wilt gebruiken. Als je het voor het eerst probeert zal het misschien een beetje wennen zijn, maar na een aantal keer zal je merken dat de verhalen zichzelf vormen.

Er zijn veel verschillende manier om blackout poetry uit te voeren. Zo kan je de niet gebruikte woorden wegkrassen met een stift, maar je kan ook de hele pagina zwart verven zodat alleen de gebruikte woorden zichtbaar blijven. In het begin begon ik gewoon met een stift, maar daarna begon ik het toch wel leuker te vinden om te verven! Zo komt de focus echt op de woorden te liggen. Onderstaande teksten heb ik zelf gemaakt! Drie keer raden uit welk boek dit is!

Aan de slag met blackout poetry
Aan de slag met blackout poetry
Aan de slag met blackout poetry

Hebben jullie wel eens eerder gehoord van blackout poetry?