Hoe kun je zelf bloemen drogen?

Tijdens de wintersport naar Mayhrofen kreeg ik op valentijnsdag bij mijn warme chocolademelk met slagroom een witte roos van het restaurant! Super lief! Op een bepaalde manier vond ik de roos heel erg bijzonder. Het was de eerste valentijnsdag op een prachtig besneeuwde berg, het was de eerste wintersport met mijn vriend en het was de eerste vakantie sinds vijf jaar met mijn ouders. Ik wilde de roos bewaren. Hoe wist ik niet precies, maar door te improviseren en een aantal waardevolle tips van mijn moeder is het uiteindelijk gelukt om de roos te bewaren! Hij is nog steeds even prachtig! Ik wil graag met jullie delen hoe je zelf aan de slag kan met bloemen drogen!

Hoe kun je zelf bloemen drogen?

  • Hoe je de bloem bewaard maakt in eerste instantie niet heel veel uit. Mijn vriend had de roos heel subtiel per ongeluk ontdaan van zijn steel waardoor alleen de bloem zelf over was. Ik heb hem in mijn jaszak gedaan en ben lekker verder gaan skiën, niet de beste verzorging, maar hij heeft het prima overleefd!
  • In de avond bedacht ik me dat de roos nog in mijn jaszak zat! Mijn moeder vertelde mij dat ik even een keukenpapiertje nat moest maken en deze om het kleine overgebleven mini steeltje moest wikkelen zodat de roos vochtig zou blijven. Vervolgens hem ik de roos in een leeg theezakjes doosje gedaan en is hij zo de volgende dag in de auto mee naar Nederland gereden.
  • Eenmaal thuis vertelde mijn moeder dat ik de roos op z’n kop te drogen moest hangen. Ik heb een naald en draad gepakt en de roos aan het draad gehangen. Daarna heb ik dit geheel aan een lade knopje gehangen, zo’n 2-3 weken.
  • Nadat de roos een tijdje ondersteboven heeft gehangen is alle vocht eruit en heb je een gedroogde bloem. Hartstikke makkelijk toch?!

Heb jij wel eens zelf een bloem gedroogd?