Dagboek

14 artikelen

  Leven in een wereld met corona: het nieuwe normaal

  Het is een vreemde wereld waar we opeens in leven. Sommige mensen vergelijken het met de oorlogsperiode. Dat vind ik zelf een beetje overdreven. Maar dat betekent niet dat dit, de fase waar wij op dit moment in zitten, niet zwaar en lastig is. Vooral op emotioneel gebied. Van de ene op de andere dag gingen we van een ‘eenvoudige wereld’ waarin we elkaar nog konden knuffelen en een stuk vrijer waren dan nu, naar een wereld waarin fysieke afstand de norm is en eenzaamheid een steeds serieuzer probleem is en wordt.

  Lees meer

  De highlights van de afgelopen maanden

  De afgelopen maanden… Ik vind het nogal wat. Als je mij nu zou vertellen dat het eigenlijk april is, of mei, dan zou ik je zo geloven. Het voelt alsof de wereld stilstaat en alsof mijn leven stilstaat. Iedereen ervaart deze vreemde tijd natuurlijk op een andere en eigen manier, maar ik kan je vertellen dat in mijn geval, mijn wereldje toch opeens wel heel erg klein is geworden in deze pandemie. Zeker omdat ik alleen woon. Maar gelukkig zijn er ondanks dat, toch een aantal ‘highlights’ geweest in de afgelopen maanden, die ik graag met je deel.

  Lees meer

  Year in review; een terugblik op 2019

  Met de kerstdagen achter ons, en oud en nieuw in aantocht, is het een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Het was namelijk een mooi jaar, maar ook een vreemd en uitdagend jaar. Je zou kunnen zeggen dat er veel is gebeurd; maar als ik er eens goed over nadenk, dan realiseer ik mij dat dat eigenlijk wel meevalt. Bijna alles stond namelijk in het teken van een nieuwe start. Een nieuw leven, een nieuw huis. En dat bracht aardig wat hoogte- en dieptepunten met zich mee.

  Lees meer

  Home sweet home; een aantal maanden later

  Mijn huisje begint steeds meer als thuis te voelen en ik begin steeds beter alles weer een beetje op de rit te krijgen. Het is zelfs zo dat terwijl ik nu in mijn hotelkamer in Girona zit, ik er best wel naar uitkijk om weer naar huis te vliegen. Dat is een goed teken, toch? De afgelopen maanden ben ik heel bewust bezig geweest om voor mezelf weer een ‘eigen leven’ te creëren. En dat is lastiger dan verwacht.

  Lees meer

  Als alles opeens anders loopt dan verwacht

  In de achtertuin staat een klein appelboompje in bloei. Al dagen liep ik rond met het plan om een mooie foto te maken van de lentebloesem, maar het kwam er maar niet van. Vanochtend zat de boom nog vol met prachtige witte bloemen. Maar in de middag was er niet veel meer van over… En hoewel ik een beetje beteuterd met mijn camera in mijn handen stond toen ik naar buiten liep en geconfronteerd werd met een paar luttele overgebleven bloempjes, vond ik het toch ook wel weer mooi. Op een symbolische manier…

  Lees meer

  Ons kleine meisje; rust zacht lieve Spekkie

  Lieve Spekkie, kun je je nog herinneren wanneer we elkaar voor het eerst zagen? Het was op een vrijdag; kort nadat we je voorganger, terror hamster Sniffles, weer hadden teruggebracht naar de dierenwinkel. In tegenstelling tot je voorganger vond jij het prima om vastgehouden te worden. Je was tenslotte gewend geraakt aan het dochtertje van de fokster, met haar kleine knijphandjes. Zelfverzekerd als je bent, wist je gelijk de aandacht op jezelf te vestigen door je wanginhoud te legen op de hand van Paul. Het is dat je niet kan praten, anders had je op dat moment waarschijnlijk iets gezegd in de trant van: “Kijk eens hoeveel eten er in mijn wangetjes past! Knap he?”

  Lees meer

  Random feitjes die je nog niet wist

  Als ik de verhalen van mijn ouders mag geloven was mijn ‘oh-ik-vind-het-allemaal-zo-leuk-lach’ snel verdwenen op het moment dat de kart begon te rijden. Volgens mij reed mijn vader, zat ik achterin en ben ik na een rondje, of misschien zelfs wel eerder, huilend uitgestapt. Toch mooi dat ik het jaren later alsnog leuk vond om zelf in een kart te rijden. Bovenstaande foto is gemaakt in Thailand, waar ik rond mijn 4e en 5e levensjaar twee jaar heb gewoond met mijn ouders. Het is iets wat logischerwijs niet veel mensen weten, terwijl het toch iets is wat je maakt tot de persoon die je bent. Zo zijn er nog wel meer random feitjes en weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist; maar wel leuk zijn om te delen.

  Lees meer

  Het schattigste wezentje op aarde

  Ons kleine pluizenbolletje woont alweer zes maanden bij ons! Toen we Spekkie een halfjaar geleden ophaalden bij de fokker, viel ze ons gelijk op. Niet alleen omdat ze de inhoud van haar wangetjes op tafel gooide, over mijn hand heen plaste en het meest spekkige hamstertje was; maar ook omdat ze zo lekker rebels overal naartoe liep en tegelijkertijd erg rustig was.

  Lees meer

  Toeristische prullen met een verhaal

  Afgelopen zaterdag stond in het teken van een bezoekje aan oma. Omdat wij in het westen van het land wonen en mijn oma in het oosten, zien we elkaar niet vaak. Jammer, want als de reisafstand minder was geweest zouden we vanzelfsprekend vaker langsgaan voor een kopje thee of koffie. Nu neemt zo’n bezoekje gelijk een hele dag in beslag. Dat is niet erg, maar daardoor gebeurt het niet vaak dat we ‘even’ op en neer rijden naar oma.

  Lees meer

  Drie wijze levenslessen van afgelopen week

  Afgelopen week bracht ik door op Sicilië! Zoals ik eerder al vertelde mocht ik voor mijn werk bij Eliza was here weer op studiereis. Vorig jaar ging ik met een collega naar Kreta, dit jaar naar Sicilië. Afgelopen zaterdag vlogen we richting Catania. Vanaf daar reden we een stukje naar het noorden om vervolgens via de oostkust, zuidkust en het binnenland uit te komen in het noordwesten van Sicilië, in de buurt van Palermo. De dagen vlogen voorbij en het eiland is prachtig! We hebben vele mooie accommodaties en plaatsjes bezocht, maar daarover binnenkort meer! Voor nu eerst drie wijze levenslessen van afgelopen week.

  Lees meer