Wegwijzer naar het theehuis in de botanische tuinen

Een dagje naar de botanische tuinen van Rotterdam

Rotterdam heeft prachtige natuur, hoewel je dat misschien niet zou verwachten is het toch echt zo! Afgelopen zaterdag zijn we een dagje naar de Rotterdamse botanische tuinen geweest. We waren er twee jaar geleden ook al eens geweest, maar we besloten om nog eens te gaan om gezellig te vieren dat mijn schoonvader met pensioen is gegaan, hoera!

Officieel heet het “Trompenburg Tuinen & Arboretum” maar in de volksmond wordt er gesproken over de botanische tuin. Hoewel het een aangelegde plantentuin is voelt het aardig natuurlijk aan. Het wordt niet actief onderhouden zoals bijvoorbeeld de Keukenhof in Lisse waar alles netjes is. Het is dus wel aangelegd, maar wordt wel met rust gelaten, tenminste, daar lijkt het op. Er is een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen en je komt de meest bijzondere planten tegen! Zo zagen we een struik met allemaal schattige besjes eraan en hing daaronder een bordje met een doodskopje erop. Dat zegt al genoeg 😉

Het theehuis in de botanische tuinen

Er is ook een gezellig theehuis in de botanische tuinen waar je even kunt stoppen voor een pauze. Ze hebben hier thee, koffie en lekkernijen zoals appeltaart! Nomnom! Mocht je ooit eens een bezoekje brengen aan Rotterdam het zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de botanische tuinen. Het ligt aan de rand van het centrum, in de buurt van de Kralingse plas. Voor de entree betaal je €6,25 en dan kan je er de hele dag rondstruinen.

Zijn jullie wel eens in de Rotterdamse botanische tuinen geweest?