Windmolens op de Tweede Maasvlakte

Een dagje naar de Tweede Maasvlakte: het strand van Rotterdam

Afgelopen zaterdag ben ik naar de prachtige Tweede Maasvlakte geweest! Officieel heet het eigenlijk Maasvlakte 2. In 2008 zijn ze begonnen met de aanleg en vier jaar later hebben ze de eerste fase afgerond. Het is een enorm groot gebied geworden waardoor de Rotterdamse haven weer een stukje groter is geworden. Maar ook hebben we er nu een mooi stuk onontdekt strand bij. Dit weekend wilden we een dagje weg en mijn moeder kwam met het idee om een bezoek te brengen aan de Tweede Maasvlakte. En dat was een geweldig idee!

De Tweede Maasvlakte

Vanaf het centrum van Rotterdam is het drie kwartier rijden naar de Tweede Maasvlakte. Na drie kwartier rijden waren we dus nog steeds in Rotterdam! Het was super rustig, niks vergeleken met een Hoek van Holland of Scheveningen. Heerlijk! Hoewel het natuurlijk allemaal kunstmatig is, is de natuur prachtig! Zo puur en ongerept. We besloten een stukje te wandelen en wat gelijk opviel was de grote hoeveelheid kwallen, niet normaal veel! Aangezien ik met mijn blote voetjes in het zand liep moest ik goed uitkijken. Ben heel erg benieuwd hoeveel kwallen er in de zomer zijn! Als je dan lekker in de zee wilt zwemmen wordt je met deze hoeveelheid niet gelukkig denk ik.

Het strand is op dit moment niks vergeleken met Scheveningen. Heel erg fijn, want dat is zo mega massaal en druk! Op dit strand is nog helemaal niks, geen restaurantje of wc te bekennen, het schijnt ook zo te zijn dat deze faciliteiten er nooit gaan komen. De Tweede Maasvlakte ligt natuurlijk praktisch middenin het havengebied en mocht er een calamiteit zijn is het een moeilijk gebied om te evacueren.

Een hapje eten

Na een wandeling besloten we nog wat rond te rijden op de Tweede Maasvlakte en kwamen we toch nog (in de buurt van de industrie) een schattig huisje tegen mét wat drinken en patatjes, lekker! De snackbar heet Balkon van Europa en je kunt deze vinden op het volgende adres: Slag Maasmond 10, 3199 KH Maasvlakte Rotterdam.

Balkon van Europa op de Tweede Maasvlakte

Mocht je eens een heerlijk dagje willen wandelen op een rustig strand, is het onontdekte strand van de Tweede Maasvlakte echt een aanrader! Bij deze nog wat foto’s om jullie te overtuigen! 😉 De foto’s zijn trouwens gemaakt met een iPhone en ik ben echt verbaasd over de geweldige kwaliteit! Ik had mijn Canon 60D meegenomen omdat ik graag wat mooie foto’s wilde maken maar zo vergeetachtig als ik de laatste tijd ben was ik mijn accu vergeten.. Niet handig. Toch ben ik erg blij met het resultaat!

Zijn jullie wel eens op de Tweede Maasvlakte geweest?