De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel

De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel

Het wil niet echt met de zomer dit jaar he..? Ondanks dat het deze zomer vooral erg grijs is en we keer op keer verrast worden met regen, hebben we toch ook wel een aantal mooie zomerse dagen gehad. Je kan ze waarschijnlijk op één, of heel misschien twee handen tellen; maar daar houdt het dan ook wel mee op. Misschien komt het nog, wie weet! Op de dagen dat de zon wél scheen hebben we daar goed gebruik van gemaakt! We zijn op zoek gegaan naar de leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel, onze nieuwe (voor mij oude) woonplaats!

Fuiks

Hoewel we er nog maar twee keer zijn geweest voor een drankje durf ik met zekerheid te zeggen dat Fuiks ons nieuwe favoriete terrasje gaat worden. Niet alleen omdat we er met vijf minuten fietsen al zijn; maar vooral door de ontspannen sfeer die er hangt, het mooie interieur en de vriendelijke bediening. Gelegen aan de Hollandse IJssel kan je hier de hele dag lekker op het terras zitten, terwijl je kijkt naar de langsvarende bootjes. Of je nu zin hebt in een kopje koffie, lunch of diner, bij Fuiks ben je altijd welkom!

Website van Fuiks – Adres: Vuykpark 1, Capelle aan den IJssel

Petit Restaurant Schollebos

Het Petit Restaurant in het Capelse Schollebos is naast ons vertrouwde lunchtentje in het centrum van Rotterdam misschien wel het restaurantje waar ik het vaakst ben geweest in mijn leven. Altijd als we terug kwamen van een vakantie was het een traditie om de vakantie af te sluiten met een pannenkoek in het gezellige ‘pannenkoekenhuisje’ aan de rand van het Schollebos. Inmiddels zijn we met zijn allen overgestapt op de sate, die is daar zo lekker! Het eten is vooral lekker simpel. Geen ingewikkelde poespas. Rondom het huisje ligt een groot terras, waar je na een wandeling door het bos weer even op adem kan komen.

Website van Petit Restaurant Schollebos – Adres: Bermweg 133, Capelle aan den IJssel

Leefgoed de Olifant

Hoewel Leefgoed de Olifant officieel in Nieuwerkerk aan den IJssel ligt ben ik van mening dat het eigenlijk nog in Capelle aan den IJssel hoort te liggen.. 😉 Vijfhonderd meter nadat je op de Groenedijk Capelle uitrijdt ligt Leefgoed de Olifant verscholen tussen het groen. Mijn vriend en ik kwamen het restaurant tegen tijdens een fietstochtje en stopten voor een heerlijke kop verse muntthee. Leefgoed de Olifant is zowel een restaurant als theehuis, midden in de natuur, grenzend aan het Nieuwerkerkse Hitland. De locatie is prachtig en voelt een beetje idyllisch aan. Als het weer een beetje zomers is gaan we maar weer eens een stukje fietsen. Ik heb al een flauw vermoeden waar we dan terecht gaan komen… 😉

Website van Leefgoed de Olifant – Adres: Groenendijk 325, Nieuwerkerk aan den IJssel

Op welke terrasjes ben jij in de zomer vaak te vinden?