De highlights van de afgelopen maanden

De afgelopen maanden… Ik vind het nogal wat. Als je mij nu zou vertellen dat het eigenlijk april is, of mei, dan zou ik je zo geloven. Het voelt alsof de wereld stilstaat en alsof mijn leven stilstaat. Iedereen ervaart deze vreemde tijd natuurlijk op een andere en eigen manier, maar ik kan je vertellen dat in mijn geval, mijn wereldje toch opeens wel heel erg klein is geworden in deze pandemie. Zeker omdat ik alleen woon. Maar gelukkig zijn er ondanks dat, toch een aantal ‘highlights’ geweest in de afgelopen maanden, die ik graag met je deel.

Work, work, work

Het is inmiddels alweer drie maanden geleden dat ik begonnen ben aan mijn nieuwe baan! In een hele korte tijd is het aardig gelukt om mijn plekje te vinden binnen het team. Het was een hele steile leercurve, die ook aardig wat hectiek en druk met zich meebracht, maar dat is en was wel dé manier voor mij om in een rap tempo te wennen aan een nieuwe organisatie. En als kers op de taart, staat na drie maanden mijn eerste grote project live!

All shiny and new!

Het gebeurt niet heel vaak dat ik nieuwe ‘grote’ dingen koop. En wanneer dat dan wel gebeurt, maakt dat het extra leuk en bijzonder. Na zeven jaar was het tijd om mijn oude trouwe Macbook Air te vervangen door een nieuwe. Deels omdat ik vond dat dat na zeven jaar wel weer eens mocht, maar ook omdat ik graag één laptop wilde hebben voor werk en privé samen. Het originele plan om deze te kopen van mijn eerste salaris is een beetje in het water gevallen toen er een mooie aanbieding voorbijkwam, maar de Macbook is er! And it’s soooo pretty!

Voor de super oplettende lezer van mijn blog is het misschien geen verrassing aangezien hij al een paar keer te spotten was op een aantal foto’s: ik heb een nieuwe kookplaat! Na de aankoop van mijn huisje bleek al snel dat twee pitten van de kookplaat het niet deden. Ik heb dat toen een soort van geaccepteerd en er omheen gewerkt. Maar irritant was het wel. Daar moest dus verandering in komen; en zo heb ik een paar maandjes geleden samen met de hulp van mijn vader, zelf een nieuwe gaskookplaat geïnstalleerd! Geeky stuff; daar word ik blij van!

De zomer

Als ik terugdenk aan de afgelopen maanden, en aan de zomer, dan kom ik helaas tot de conclusie dat ik best wel veel verdrietig ben geweest. Maar als ik dan denk aan de momenten waar ik mij weer ‘mezelf’ voelde, dan was dat vaak ’s avonds of in het weekend op een terrasje, met een vriendin en een glas wijn. Er zijn een aantal weken geweest waarin de weersomstandigheden perfect waren voor de ‘late zomeravonden’, waardoor het mogelijk was om er op een verantwoorde manier toch even uit te zijn. Er zijn een aantal plekjes in Rotterdam waarvan ik weet dat ze corona-proof zijn, zoals Leuk in Blijdorp, en Dodo in het centrum (zie eerste foto). Dat zijn dan ook de plekjes waar ik de afgelopen maanden regelmatig te vinden was.

Een nieuw hardlooprecord

Het is al bijna twee maanden geleden dat ik voor het laatst mijn hardloopschoenen aan heb gehad en daardoor zou ik het bijna vergeten zijn: begin juni heb ik mijn ultimate hardloopdoel bereikt! Het lopen van tien kilometer binnen één uur. En dat is gelukt, in 58 minuten en 18 seconden, om precies te zijn. Dankzij het ongelukje met mijn grote teen, waar uiteindelijk een scheurtje in bleek te zitten, staat het hardlopen nog steeds op een laag pitje. Maar ik hoop dat ik snel weer mijn hardloopschoenen tevoorschijn kan toveren, want ik mis het!

Wat heb jij allemaal meegemaakt in de afgelopen paar maanden?