Nog vier nachtjes slapen; de verhuizing komt in zicht!

Joehoe, ik leef nog hoor; mocht je je dat afvragen! Het is op dit moment iets stiller dan normaal en dat heeft een hele logische, totaal niet onverwachte reden. We zijn namelijk druk bezig met het nieuwe huis en alles wat daarbij komt kijken. De afgelopen weken is ons huis van een grijze ongezellige ruimte langzaam veranderd in een thuis; met een plafond zoals we dat wilden, mooie strakke wanden en hier en daar zelfs een subtiel kleurtje. Het begint er allemaal steeds gezelliger en leefbaarder uit te zien. En het gaat allemaal zo snel! Maar toch ook langzaam.

De dagen vliegen voorbij

Voordat je het doorhebt is er alweer een week voorbij en zijn de grijze wanden opeens wit, of nee: 9010, want wit is iets héél anders volgens de schilder, haha. De reden dat het allemaal snel maar tegelijkertijd ook langzaam lijkt te gaan, komt denk ik doordat wij zelf ‘niks’ doen en het daardoor soms voelt alsof je alleen maar kunt wachten. En wachten duurt lang. Een wandje sauzen lukt nog wel, maar stucen, behangen en een pvc vloer lijmen? Nee, dat laat ik echt liever over aan professionals. Anders kunnen we de verhuizing nog wel een aantal maanden uitstellen! 😉 Maar, dat we helemaal ‘niks’ doen is natuurlijk niet waar, wij zijn ondertussen keihard aan het werk en proberen ook nog alles in goede banen te leiden. Mocht je namelijk in de veronderstelling zijn dat met een nieuwbouwhuis alles in één keer goed gaat, dan help je ik je ‘graag’ uit die illusie.

Nog vier nachtjes slapen; de verhuizing komt in zicht!

Het gaat zelden allemaal volgens plan

We mogen niet klagen hoor, helemaal niet zelfs! Het resultaat is prachtig en ik raad het merendeel van de vakmannen die we tot nu toe over de vloer hebben gehad van harte aan. Maar mensen blijven mensen en dus gaat er ook wel eens iets fout. Zo heeft onze badkamerleverancier na het leveren van een verkeerde wastafel, ook nog eens een fout gemaakt in de bestelling van de douchecabine. Daardoor is de mooie handgreep die we uitgekozen hadden nu een klein knopje waar we eigenlijk niet blij mee zijn. Minor detail misschien, maar niet volgens afspraak.

Nog een ander dingetje waar ik mij misschien nog wel meer druk om maak: we zijn na het gedoe tijdens onze vorige verhuizing deze keer super vroeg begonnen met het ‘regelen’ van onze internet/televisie verhuizing. Maar, helaas zijn er tijdens de aanleg van de internetaansluiting een aantal dingetjes niet goed gegaan en verwachten ze (als in: de aannemer van onze internetprovider) de aansluiting nu op zijn vroegst (!!) ergens in week vijftien klaar te hebben. Gelukkig heb ik ooit een artikel geschreven met daarin 50 dingen om in je eentje te doen (zonder internet) én is er in huis natuurlijk genoeg te doen; maar vervelend is het wel.

Nog vier nachtjes slapen; de verhuizing komt in zicht!

“Dat is niet jullie taak”

Gelukkig gaat er ook heel veel wél goed! De overkoepelende partij waarmee we samenwerken draagt zorg voor alle afwerking in het huis: plafonds, wanden, vloeren, kast en trap. Dat betekent dat we afgezien van de badkamer en keuken verder alles met hun kunnen afstemmen. Ze zijn goed bereikbaar, denken mee en zijn super goed in ontzorgen! Zo was er bijvoorbeeld vorige week een gedeelte egaline weggelopen, waardoor er een kleine krater in de vloer was ontstaan. Toen ik belde met de vraag of het misschien handig was als wij dat in het weekend zouden repareren kreeg ik voor de zoveelste keer te horen dat dat niet onze taak was en dat we ons geen zorgen moesten maken. En gelijk hebben ze! Maar toch voelt het soms nog onwennig om ‘alles’ uit handen te geven.

Nog vier nachtjes slapen; de verhuizing komt in zicht!

De laatste loodjes

Afgelopen weekend hebben we samen met mijn ouders een deel van het huis schoongemaakt en hebben we een aantal scheve en niet lekker werkende schakelaars aangepakt. Vandaag stonden we weer om 7:00 in het huis om de laatste puntjes door te nemen met de behangers. Verder komt deze week alles tegelijkertijd: het verder leggen van de vloer, plaatsen van de keuken, inbouwkast, etc. Ook moet er nog het één en ander in ons appartement ingepakt worden. Maar het merendeel is al gedaan en zit in dozen, gelukkig. En dan staat de verhuizing gepland voor aankomende vrijdag, zin in!! Het wordt mooi, maar we zullen nog even moeten doorbijten. Een wekker die regelmatig om 5:00 gaat, vraagt toch ook wel wat van je. Maar ja, het hoort er allemaal bij! 😉

Hopelijk vind ik snel de tijd en energie om meer van de voortgang te delen én om meer in detail te vertellen wat er allemaal is gebeurd de afgelopen weken! Tot snel! 🙂