Mijn diabetes tasje: de combi clutch van Prikkedief

Mijn diabetes tasje: de combi clutch van Prikkedief

Toen de diagnose van diabetes gesteld was had ik kort daarna al een afspraak met de diabetesverpleegkundige. Naast een enorme berg informatie kreeg ik ook direct allemaal spullen die ik voortaan altijd bij me moet hebben, zoals: een glucosemeter met bijbehorende lancetten en teststrips, een insulinepen en natuurlijk de naaldjes die op de insulinepen gaan. Daar sta je dan, met twee enorm saaie tasjes. Daar moest iets leukers voor te vinden zijn en daarom begon ik mijn zoektocht naar een mooier diabetes tasje.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik vanalles tegen, van bloemetjes tot simpel gekleurde tasjes. Maar er waren niet echt combinatie tasjes waarvan ik dacht: “Wauw! Die is mooi, daar loop ik ‘graag’ mee rond!”. Totdat ik op de website van Prikkedief terecht kwam.

Mijn diabetes tasje van Prikkedief

Ook wel combi clutch genoemd. Dat klinkt ook al gelijk een stuk meer fashionable! 😉 Vanaf nu zijn mijn twee saaie tasjes vervangen door één mooi tasje, mét leder-look, waar ik al mijn spulletjes in kwijt kan. Het tasje heeft naast handige verdelingen aan de binnenkant ook nog een insteekvak aan de voor- en achterkant; waar ik bijvoorbeeld mijn bloedglucose- en eetschema in kan meenemen. Heel erg handig!

Aan de binnenkant is een groot vak voor de insulinenaalden en lancetten. Ze zitten door elkaar, maar dat maakt opzich niet uit. Je ziet duidelijk het verschil doordat je door het vakje heen kan kijken. Zo heb je ook direct overzicht of je nog genoeg voorraad bij je hebt. Je kan het tasje natuurlijk ook anders indelen, maar dit vind ik zelf het meest handig.

Priknaaldjes in mijn diabetes tasje

In het midden is plek voor de prikpen en insulinepen. In mijn oude diabetes tasje voor de insulinepennen kon ik twee insulinepennen meenemen, maar aangezien ik de langwerkende insuline alleen ’s nachts gebruik hoef ik die overdag niet bij mij te hebben.

Ook is er plek voor het kokertje waar de teststrips in zitten, die goed op zijn plaats blijft door de elastieken band die eromheen zit. Onder het kokertje zit een vakje waar ik mijn bloedglucosemeter in kan doen. Omdat er genoeg ruimte over is zitten er in dat vakje ook papieren zakdoekjes en wat druivensuiker in geval van nood.

Diabetes benodigdheden in mijn tasje

Het hele diabetes gebeuren is nog vrij nieuw en ik vind het alles behalve leuk dat ik voortaan al deze spullen bij me moet hebben. Gelukkig maakt dit diabetes tasje het allemaal wat minder erg. Het ziet er niet saai en medisch uit maar fashionable en hip! Bedankt Marijke en Sander dat jullie samen Prikkedief zijn begonnen en zo proberen om een een positieve draai te geven aan het hebben van diabetes! 🙂

De combi clutch van Prikkedief

Wat voor een diabetes tasje heb jij?