Sporten

5 artikelen

  Zo maak je hardlopen met diabetes minder stressvol

  Voordat ik gediagnostiseerd werd met diabetes type 1, ruim vijf jaar geleden, behoorde hardlopen tot mijn wekelijkse routine. Na de diagnose was dat opeens anders. Ik vond hardlopen in combinatie met het hebben van diabetes lastig. Onmogelijk zelfs. Gelukkig is het goed gekomen en heb ik een manier gevonden om hardlopen met diabetes minder stressvol te maken.

  Lees meer

  In beweging blijven in en om het huis

  Sporten en in beweging blijven; het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ook niet als je diabetes hebt. Waar het ‘vroeger’ de standaard was om lid te zijn van een sportvereniging, is het tegenwoordig vrij normaal om vanuit huis te sporten. Of in ieder geval dicht bij huis, wanneer jij dat wilt. Het biedt een hele hoop voordelen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

  Lees meer

  Hardlopen met diabetes type 1

  Van de honderden factoren die invloed hebben op je bloedglucose is hardlopen er één van. Door deze vorm van lichamelijke inspanning kan je bloedglucose sterk dalen, maar ook stijgen. Het zou handig zijn als je er een berekening op los kunt laten, zodat je weet wat je van je bloedglucose kunt verwachten. Maar zoals de meeste mensen met diabetes type 1 weten, blijft hardlopen met diabetes onvoorspelbaar. Sinds de diagnose van diabetes type 1 heb ik zo’n zestig keer mijn hardloopschoenen aangetrokken en geen enkele keer was hetzelfde.

  Lees meer

  Hardlopen met een rugzak

  Twee keer per week ga ik hardlopend vanuit werk naar huis. De afstand is ongeveer 6.5 kilometer, een ideale afstand om een stukje te hardlopen. Maar dat ‘even’ van werk naar huis hardlopen heeft wel wat voorbereiding nodig, want wat doe je met de spulletjes die je altijd bij je hebt, waar laat je je kleding en hoe neem je je hardloopkleding mee naar werk? Om het allemaal iets makkelijker te maken ga ik tegenwoordig hardlopen met een rugzak!

  Lees meer

  Hardlooproute rond de Kralingse Plas

  Afgelopen week vertelde ik jullie dat ik ben begonnen met hardlopen, ik vind het zo leuk! Normaal gesproken ren ik de deur uit en zie ik wel waar ik uit kom, zo ontdek ik elke keer weer nieuwe plekjes in Rotterdam. Maar aangezien ik in het centrum van Rotterdam woon is het toch best een opgave om rekening te houden met alle fietsers, auto’s en grote hoeveelheid stoplichten. Daarom besloot ik om eens te gaan hardlopen bij de Kralingse Plas!

  Lees meer