Vakantie

4 artikelen

  Terugvliegen naar Nederland voor mijn diabetesbenodigdheden

  Een vriend in Spanje, een pandemie en het hebben van een chronische ziekte, kunnen tot heel interessante situaties leiden. Toen ik in januari bij mijn vriend was, merkte ik dat ik een punt had bereikt waarop ik er eigenlijk een beetje klaar mee was. Niet met hem of onze relatie, maar wel met alle stress en moeilijkheden die het hebben van een lange-afstandsrelatie in tijden van corona met zich meebrengt. De reis naar Spanje was niet al te gemakkelijk geweest en ik merkte dat ik ook niet echt uitkeek naar de terugreis. Het liefst was ik gewoon een tijdje gebleven, zonder terug te vliegen naar Nederland. En als ik dat had gekund, dan had ik dat ook gedaan. Maar ik moest hoe dan ook terug voor het ophalen van mijn diabetesbenodigdheden…

  Lees meer

  Met diabetes type 1 door de douane: mijn ervaring

  Na mijn diagnose van diabetes type 1 begon ik aan een avontuur waarin veel dingen weer voor het eerst ‘nieuw’ waren. Hardlopen met diabetes. Mijn eerste wijntje met diabetes. En zo ook: de eerste keer vliegen met diabetes. Dat laatste kan ik mij nog goed herinneren. Vooral het gedeelte waarbij ik door de douane moest, vond ik toch wel een ding. Ik stond bij wijze van spreken klaar met mijn doktersverklaring in de aanslag. Prikpennen met insuline erin en een flinke hoeveelheid naaldjes in mijn bagage: dat moest ik vast uitleggen. Maar nee, niks! Waar het voor mij allemaal nog heel erg nieuw en spannend was, leek het voor het douanepersoneel de normaalste zaak van de wereld.

  Lees meer

  De insulinepomp die toch niet zo waterdicht bleek te zijn

  Het was eigenlijk pas op de dag voordat we naar Dubrovnik vertrokken, dat ik mij realiseerde dat dit de eerste échte zonvakantie zou worden, samen met mijn insulinepomp. Nu is dat op zich niet heel spannend; ik heb dankzij mijn tripjes naar Girona en de vakantie naar Frankrijk vorig jaar al aardig wat ervaring opgedaan. Daardoor weet ik dus wat er zo ongeveer allemaal bij komt kijken om met een insulinepomp in het buitenland te zijn.

  Lees meer