Dingen die ik graag vaker zou willen doen

Tientallen boeken die ik graag zou willen lezen stapelen zich op. De kraaltjes die ik kocht in Marrakech liggen nog steeds onaangeraakt in de kast. Niet alleen mijn werkdagen, maar ook mijn vrije dagen vliegen voorbij. Doordeweeks heb ik niks aan de ochtend en in de avond ben ik blij dat ik even niks hoef te doen. Eten, een serie kijken, misschien nog even een blogje schrijven en oke, vooruit; die ene aflevering Gilmore Girls mag dan ook nog wel. Mijn vrije dagen bestaan uit huishoudelijke bezigheden, boodschappen die gedaan moeten worden en allemaal andere dingen op mijn todo lijstje. De dingen die moeten gebeuren kan ik afstrepen, maar daardoor kom ik niet toe aan de dingen ik vaker zou willen doen.

In Flow magazine las ik een tijdje terug dat het een goed idee is om tijdens je vakantie een lijstje te maken van de dingen die je graag doet. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en maak je er ook sneller tijd voor. Het helpt om dat soort dingen op te schrijven, anders raakt het binnen no-time weer op de achtergrond. Door de grote hoeveelheid vrije dagen die ik in december nog op kon nemen ben ik er eens over na gaan denken. Welke dingen zou ik vaker willen doen, waar ik normaal gesproken eigenlijk niet aan toekom?

Vaker boeken lezen

Dat mapje met websites zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Gmail etc. open ik elke dag wel twintig keer. Gewoon om eventjes te kijken of er misschien weer een nieuwe interessante tweet is of dat ik misschien weer een nieuwe e-mail heb ontvangen die ik vervolgens direct weer kan beantwoorden. Het is om moe van te worden. In de tijd dat ik alle tabbladen open, eventjes scroll en alle tabbladen weer sluit had ik ook gewoon een goed boek kunnen lezen. Mijn boeken verlanglijstje wordt elke dag groter; maar zolang ik zo weinig boeken lees zoals ik dat nu doe, mag ik van mezelf geen nieuwe boeken bestellen.. Op vakantie lees ik het ene boek na het andere boek en thuis komt het er gewoon niet van.

Dingen die ik vaker zou willen doen

Vaker creatief bezig zijn

In Marokko kocht ik in de souks prachtige kraaltjes en vervolgens in Nederland een hele lading aan spulletjes waarmee ik die kraaltjes kon omtoveren tot armbandjes. Nu vier maanden later, ligt het zakje nog steeds in de kast. Ik weet dat ik het hartstikke leuk vind als ik er eenmaal aan begin, maar wanneer begin je er dan aan..? Als ik terugkijk op mijn Project Life verhaal was dat precies zoiets. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk, maar het komt er gewoon niet van. De analoge Kodak Brownie heeft ook eerst maanden liggen te verstoffen voordat ik er iets mee deed; maar toen ik de eerste foto had gemaakt vond ik het geweldig!

Vaker de natuur in

Al maanden zeg ik tegen mezelf dat ik naar het strand wil. Maar de ene keer is het slecht weer en de andere keer komt het qua afspraken toch weer niet zo lekker uit. Vorige week ben ik in de auto gestapt en ben ik naar de Tweede Maasvlakte gereden. Alleen de rit ernaartoe was al heerlijk. Het is toch zo’n drie kwartier rijden en met een lege linkerbaan zoef je zo naar het strand. Ik wandelde wat rond en vond het soms zelfs een beetje eng. De Tweede Maasvlakte is echt het einde van de wereld en er is he-le-maal niks. Ik zou graag vaker een strand- of boswandeling willen maken, het is zo fijn om in de natuur te zijn.

Dingen die ik vaker zou willen doen

Vaker leuke dingen doen met het vriendje

Als je allebei werkt en in de vrije uurtjes druk bezig bent met een toekomstig huisje blijft er weinig tijd over om samen leuke dingen te doen. Eten, series kijken, hardlopen en showrooms bezoeken is ook hartstikke leuk om samen te doen; maar écht samen op avontuur gaan komt er op dit moment niet veel van. Ik hoop snel weer samen die boswandeling te maken, een nieuwe stad te bezoeken en/of te winkelen totdat we erbij neervallen.

Na de zomervakantie schreef ik een artikel over één van de fijnste boeken die ik ooit heb gelezen. Nooit meer te druk; een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld, van Tony Crabbe. Na het lezen van dat boek, besloot ik om niet langer het gevoel van drukte te willen ervaren en meer bewust met dingen bezig te willen zijn. Het gevoel van drukte heb ik niet meer, of in ieder geval minder; dat scheelt al een hele berg. Maar het bewust bezig zijn met dingen en er bovenal: tijd voor vrijmaken, blijf ik zo ontzettend lastig vinden. Want hoe doe je dat als je zoveel verschillende leuke dingen hebt om te doen, met zo weinig tijd?

Welke dingen zou jij vaker willen doen?