Drie dingen die je gedaan moet hebben in Rome

Terwijl zo’n beetje heel Nederland alweer terug is van vakantie zitten wij de dagen af te tellen dat we eindelijk het vliegtuig in mogen stappen. Onze vakantie is zelfs door ongelukkige omstandigheden een week verplaatst, maar gaat gelukkig nog wel door. Om toch alvast een beetje in vakantiesferen te komen ben ik maar naar foto’s gaan kijken van eerdere vakanties. Je moet wat! 😉 De eerste échte grote vakantie met mijn vriend ging zo’n vier jaar geleden naar Rome en Venetië. Omdat ik het iedereen zou aanraden om naar Rome op vakantie te gaan, deel ik graag drie dingen die je gedaan moet hebben in Rome!

Gooi een muntje in de Trevifontein

Heel veel toeristischer kan het niet, maar dat maakt het niet minder leuk. De Trevifontein is de grootste en meest toeristische fontein van Rome. Als je een muntje in de fontein gooit kom je volgens de legende vroeg of laat weer terug in Rome. Let er wel op dat je het muntje met de juiste werptechniek in het water gooit! 😉 Draai je om, zodat je met je rug naar de fontein toe staat en gooi vervolgens het muntje over je schouder in de fontein.

Als je het niet voor de legende wilt doen, doe het dan om de arme Romeinen een klein beetje te helpen. Maandelijks brengt de fontein zo’n 50.000 euro op. De opbrengst gaat naar plaatselijke liefdadigheidsinstellingen.

Drie dingen die je gedaan moet hebben in Rome - Trevifontein

Doe de Rome by night segway tour

Mijn mooiste herinnering aan Rome is de avond van de segway tour by night! Het was de eerste keer dat ik op een segway stond, maar gelukkig raak je snel gewend aan zo’n apparaat. Samen met een gids cross je in een groep langs alle grote bezienswaardigheden van Rome. De tour start om half acht ’s avonds en duurt, inclusief een korte introductie, zo’n drie en een half uur. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Rome by Segway, waar ook een handig plattegrondje te vinden is van de tour. De segway tour kost tachtig euro per persoon en ik zou de tour zo nog een keer doen; het was geweldig!

Drie dingen die je gedaan moet hebben in Rome - Segway Tour

Geniet van het Italiaanse eten

Italiaans eten, love it! Rome is vele restaurantjes en terrasjes rijk. Ze zijn niet allemaal even betaalbaar, maar net zoals je in Venetië een kopje koffie wilt drinken op het San Marcoplein, heb je dat in Rome met een ijsje op de Piazza Navona. Italianen zijn nu eenmaal goed in het maken van ijs, dus daar moet je dan ook zeker gebruik van maken! Tijdens ons bezoek aan Rome hebben wij twee avonden gegeten bij Grill & Wine: ‘ons’ restaurantje in Rome. We werden ontvangen alsof we familie waren en het eten was verrukkelijk én betaalbaar. Het restaurant is gelegen in een zijstraat bij de Trevifontein; aanrader!

Drie dingen die je gedaan moet hebben in Rome - Segway Tour

Ben jij wel eens in Rome geweest?