Essentials voor een heerlijke zonvakantie

Vakantie, heerlijk! Lekker luieren bij het zwembad, genieten van de zon en op ons gemak een boek lezen. Omdat we dit jaar afgezien van twee weekendjes weg nog niet op vakantie zijn geweest, keken we er deze keer extra naar uit. Als je op vakantie gaat hoort daar natuurlijk ook het inpakken van je koffer bij. Voor elke soort vakantie heb je weer andere spulletjes nodig. Voor een sneeuwvakantie kun je niet weg zonder sneeuwkettingen en skibroek en voor een wandelvakantie kun je niet op pad zonder goede wandelschoenen en een rugzak. Ook voor een luie vakantie aan het zwembad heb je de juiste spullen nodig; daarom heb ik de essentials voor onze zonvakantie naar Marrakech op een rijtje gezet!

Leesvoer; een flinke stapel boeken!

Hoewel ik het heerlijk vind om te lezen, komt het er eigenlijk te weinig van. Ik heb al meerdere keren geprobeerd om lezen op te nemen in mijn dagelijkse routine, maar onderaan de streep zijn er altijd ‘belangrijkere’ dingen die mijn tijd opeisen. Het is de bedoeling dat onze vakantie een echte luie zonvakantie gaat worden met vele uurtjes bij het zwembad. Om die uurtjes door te komen, neem ik een flinke stapel tijdschriften en boeken mee die al een tijdje op mijn ’to read’ plank liggen.

Drie essentials voor een heerlijke zonvakantie

Bescherming tegen de zon

Nu is mijn huid van nature al vrij gevoelig voor de zon, maar nu ik onder behandeling ben van Roaccutane, schijnt het effect van de zon twee keer zo heftig te zijn. Mijn koffer zit dus vol met allerlei soorten zonbescherming! Twee flessen zonnebrand, een goede dagcrème met sph én niet te vergeten: een zonnebril. Zonnebrand met factor 50 ontbreekt nog in dit rijtje, misschien dat ik die nog koop. Mocht het dan toch mis gaan met de felle zon, hebben we altijd nog een paar flessen after sun. Eén fles met normale after sun en een fles met emergency after sun die we gek genoeg elke vakantie wel een keer nodig hebben.

Drie essentials voor een heerlijke zonvakantie

Reisgidsje

Ook tijdens een zonvakantie is het leuk om eens iets anders te zien dan het zwembad. Meestal plannen we de dagen zo, dat we na een dagje bij het zwembad een dagje weggaan. Omdat we allebei geen idee hebben wat we van Marrakech kunnen verwachten, schakelen we de hulp in van een reisgids. Zo weten we zeker dat we de leukste hotspots gezien hebben voordat we weer naar huis gaan. Tot op heden zijn de 100% reisgidsen ons erg goed bevallen, omdat je daarmee met een leuke wandelroute langs allemaal mooie plekjes komt!

Drie essentials voor een heerlijke zonvakantie

Wat neem jij allemaal mee op zonvakantie?