Drie tips voor een romantisch avondje

Misschien is het jullie eerste date, zijn jullie al een aantal jaar samen, of misschien zelfs al tientallen jaren getrouwd, het blijft leuk om zo nu en dan een romantisch avondje in te plannen, samen of als verrassing voor je vriend of vriendin! Samen genieten van een romantisch diner, een film op de bank en tot slot een romantische avondwandeling. Met de volgende drie tips tover je een alledaagse avond om in een romantisch avondje!

Romantisch dineren met kaarslicht

Weet je waar ik wel benieuwd naar ben? Hoeveel mensen ’s avonds hun avondeten op de bank voor de tv eten en hoeveel mensen gezellig traditioneel aan de eetkamertafel eten. Het is bij ons een gewoonte geworden om elke avond tijdens het avondeten een serie te kijken, maar daardoor heb je wel iets minder aandacht voor elkaar. Tijdens een romantisch avondje is het dan des te leuker om aan de eetkamertafel te dineren met kaarslicht. Mijn advies voor een romantisch diner? Doe wat goed voelt! Je kan natuurlijk enorm je best doen op een bijzonder gerecht en een perfecte tafelsetting, maar eenvoud kan net zo romantisch zijn. Uiteindelijk gaat het om de aandacht die je voor elkaar hebt en de sfeer!

Drie tips voor een romantisch avondje

Ingrediënten voor een eenvoudig, maar romantisch diner!

  • Krieltjes met lentedressing
  • Duitse biefstuk
  • Haricots verts
  • Onbijtspek

Bereiding: De krieltjes met lentedressing zijn kant en klaar en zijn na tien minuten in de magnetron klaar. Hoewel de bereiding erg eenvoudig is, zijn de krieltjes heerlijk en zijn ze lekker snel klaar. Zo heb je weer meer tijd voor elkaar! 😉 Breng wat water aan de kook en kook de haricots verts 5 a 6 minuten. Bak ondertussen de Duitse biefstuk op laag vuur, ongeveer 6 a 8 minuten. Als de haricots verts klaar zijn giet je deze af en rol je ze per zes stuks in een plakje ontbijtspek. Maak het rolletje dicht met een kleine satéprikker. Leg de Duitse biefstukjes op de borden en doe de haricots verts met ontbijtspek in de pan op hoog vuur. Bak deze totdat de ontbijtspek lekker krokant is. Schep de aardappeltjes op het bord, gevolgd door de haricots verts. Et voilà, klaar om te genieten van een romantisch diner!

Filmpje kijken op de bank

Na het diner kruip je samen knus in het hoekje van de bank en is het tijd voor een leuke film! De meeste mannen zitten, zover ik weet, vaak niet te wachten op een film met een super hoog romantisch gehalte, maar onderstaande films zijn in ieder geval door mijn vriend goedgekeurd! Behalve Dear John, maar die heeft hij nog niet gezien, dus dat telt niet mee! 😉

Drie tips voor een romantisch avondjeDear John krijgt een 6.3 op IMDb en gaat over een romantisch liefdesverhaal tussen John (Channing Tatum) & Savannah (Amanda Seyfried). Het is een typisch meeslepend romantisch verhaal dat mij heel erg doet denken aan The Notebook, Safe Haven en The Vow. Stuk voor stuk mooie films, mits je van een beetje over de top romantiek houdt!

The Age of Adaline krijgt een 7.3 op IMDb en gaat over, hoe kan het ook anders, Adaline (Blake Lively) en Ellis (Michiel Huisman). Dit was na Gossip Girl de eerste film die ik heb gezien met Blake, zo’n goede actrice! En natuurlijk Michiel Huisman! Geweldig hoe hij tegenwoordig in zoveel goede buitenlandse producties te zien is. Adaline is onsterfelijk en blijft daardoor eeuwig jong. Maar wat doe je dan als je de man van je dromen tegenkomt? Het is een romantisch verhaal, maar wel met diepgang, mooie film om te kijken!

Chef krijgt een 7.3 op IMDb en gaat over een chef (Jon Favreau) die zijn restaurant kwijtraakt en vervolgens met zijn vrienden en familie een foodtruck begint. Het is een meeslepend en vermakelijk verhaal maar vooral heel erg feel-good!

Romantische avondwandeling

Wat is er romantischer dan ’s avonds hand in hand een mooie wandeling te maken? Om eerlijk te zijn, heel romantisch is een wandeling door het centrum van Rotterdam niet, maar het lijkt me heerlijk om ’s avonds nog een mooie wandeling door de natuur of een rustige omgeving te maken! Zeker op een warme zomeravond, langs het water, met de ondergaande zon en een zacht briesje, zo romantisch! Ik zie het al helemaal voor me!

Hoe ziet een romantisch avondje er bij jullie uit?Disclaimer