Drie wijze levenslessen van afgelopen week

Afgelopen week bracht ik door op Sicilië! Zoals ik eerder al vertelde mocht ik voor mijn werk bij Eliza was here weer op studiereis. Vorig jaar ging ik met een collega naar Kreta, dit jaar naar Sicilië. Afgelopen zaterdag vlogen we richting Catania. Vanaf daar reden we een stukje naar het noorden om vervolgens via de oostkust, zuidkust en het binnenland uit te komen in het noordwesten van Sicilië, in de buurt van Palermo. De dagen vlogen voorbij en het eiland is prachtig! We hebben vele mooie accommodaties en plaatsjes bezocht, maar daarover binnenkort meer! Voor nu eerst drie wijze levenslessen van afgelopen week.

Smeer je altijd in met zonnebrand

Was het zonnig? Ja. Was het warm? Ja, best wel, maar niet vervelend warm. Dacht ik dat het nodig was om mij in te smeren? Nee, natuurlijk niet. Verbranden doen we niet aan… Blijkbaar was ik even met mijn eigenwijze hoofd vergeten dat ik altijd snel verbrand, want op de eerste avond van onze studiereis was ik zo rood als een tomaat. En after sun? Nee, waarom zou je dat meenemen als je toch niet verbrand..? Afijn, dat was de eerste wijze les! Smeer je altijd in met zonnebrand, ook als je denkt dat het allemaal wel meevalt met de sterkte van de zon. Liever voor niks insmeren, dan drie dagen rondlopen met verbrande schouders!

Drie wijze levenslessen van afgelopen week

Check, check, dubbel check!

Als ik er aan denk krijg ik er weer een beetje buikpijn van… Kika, mijn lieve teddybeer die ik al sinds mijn jeugd heb en overal mee naartoe gaat ligt op dit moment nog heerlijk te genieten van de Siciliaanse zon. We verbleven tijdens onze studiereis elke nacht in een andere accommodatie en net voordat ik maandagavond wilde gaan slapen kwam ik tot het besef dat Kika nergens te bekennen was. Al snel realiseerde ik mij dat ik die ochtend het bed niet had gecheckt, en dat Kika daar waarschijnlijk nog lekker had liggen slapen.

Terugrijden was geen optie, het was twee uur rijden terwijl we juist de andere kant op moesten en qua planning was er te weinig speling. Het is misschien ‘maar’ een knuffel, maar voor mij zijn er weinig spullen net zo waardevol als dat Kika voor mij was.. Hij is nog niet terecht, maar ik hoop dat hij alsnog gevonden wordt en binnenkort in het vliegtuig naar Nederland zit.. De wijze les? Check, check, dubbel check! Ook de lakens, zelfs als je 100 procent zeker bent dat je alles al hebt.

Drie wijze levenslessen van afgelopen week

Bestel in Italië nooit cappuccino na 11:00

Bij één van de accommodaties kreeg ik een preek (met een dikke knipoog natuurlijk) toen ik om iets over elven in de ochtend een cappuccino bestelde. In Italië is dat namelijk niet oke en met een reden; Volgens Italianen is het verstandig om na de maaltijd een hete drank te drinken, zoals bijvoorbeeld een espresso. Hierdoor wordt de maaltijd sneller verteerd. Als je hier melk aan toevoegt (zoals het geval is bij een cappuccino), vertraagt dit het verteringsproces.

Daar is natuurlijk wat voor te zeggen, maar zo zijn er nog wel meer regeltjes te bedenken, koffie heeft natuurlijk ook zo zijn nadelen! Wat hebben we hier van geleerd? Bestel in Italië nooit cappuccino na 11:00. Tenzij je terugvlucht anderhalf uur vertraging heeft en de verwachte aankomsttijd 1:15 is… 😉

Wat heb jij afgelopen week geleerd?