Een kijkje in ons net opgeleverde nieuwbouwhuis

Ondanks dat er de afgelopen weken eigenlijk nog niet zo gek veel is gebeurd, voelt het alsof ik in een sneltrein zit, of beter gezegd anno 2018: een intercity. Als ik niet aan het werk ben of in bed lig te slapen, dan ben ik/zijn we bezig met het huis. Misschien niet fysiek, maar in mijn gedachten denk ik nog maar aan weinig anders. En dat voelt soms best een beetje gek kan ik je vertellen. Daarom was ik ook blij dat ik afgelopen weekend voor het eerst sinds een paar weken weer even een paar kleine momentjes voor mijzelf had. Even een momentje om te lanterfanten en te doen waar ik zin heb. Nu kan het nog, denk ik; het gaat allemaal nog druk genoeg worden! 😉

Drie weken geleden hebben we de sleutels van ons toekomstige paleisje gekregen. Overweldigd door alle informatie die we kregen tijdens de oplevering, stonden we daarna opeens met een bosje sleutels in ons huis. Het huis waar we al bijna twee en een half jaar naar uitkijken en nu opeens ‘klaar’ is, wat bouw betreft dan. Sinds het moment van oplevering is er al het één en ander gebeurd in het huis, maar duurt het nog even voordat de vaart er echt in komt. Over een kleine maand hebben we mooie afwerkte wanden, een vloer, een keuken en staan zelfs de meubels in het huis. Omdat het huis maar één keer echt onafgewerkt is, heb ik van het moment gebruik gemaakt en heb ik alles de foto gezet. Ik geef je graag een kijkje in ons net opgeleverde nieuwbouwhuis!

De begane grond en woonkamer

De woonkamer is, mede dankzij de uitbouw, de grootste ruimte van het huis. Aan de tuinzijde hebben we twee openslaande deuren en ramen tot aan de grond, aan die kant komt naar alle waarschijnlijkheid de zithoek. In de ruimte rechts op de foto zal de keuken geplaatst worden, met een bar waar we bijvoorbeeld aan kunnen ontbijten. Als gevolg van de ruimte onder de trap hebben we een mooie trapkast en als je de deur doorgaat naar de hal, vind je daar de toilet. Daar hebben we een nis laten maken, waarvan we nog niet helemaal zeker zijn hoe we deze willen afwerken. We zitten te denken aan een mooie houten omlijsting, maar andere ideeën zijn van harte welkom! 😉

De eerste verdieping en badkamer

Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers, die we voor nu voor andere doeleinden zullen gaan gebruiken. Omdat we ruimte zat hebben, krijgt mijn vriend zijn eigen mancave en ik mijn eigen hobbykamertje. Na de verhuizing zullen de kamers nog vrij leeg zijn, maar hebben we genoeg tijd om er zelf iets moois van te gaan maken! Omdat we graag een iets grotere badkamer wilden heb ik een stukje van mijn hobbykamer afgestaan en hebben we daardoor ook ruimte voor een bad! Verder bestaat de badkamer uit een dubbele wastafel, toilet en douchegedeelte. Het douchegedeelte is op de foto nog open, maar inmiddels staan daar een mooie op maat gemaakte glazen wand en deur. We zijn super blij met het resultaat, ondanks dat het niet allemaal in één keer goed is gegaan… 😉

De zolder en slaapkamer

De zolder hebben we op zo’n manier ingericht dat het de ideale ruimte is voor een slaapkamer. Het is een flinke discussie geweest met veel argumenten voor en tegen het slapen op zolder, maar uiteindelijk heb ik mijn vriend weten te overtuigen en gaan we het gewoon proberen! Dankzij de dakkapel heeft de slaapkamer een mooi formaat en kunnen we de ruimte combineren met een inloopkast; deze komt achter de wand die helemaal tot aan de nok van het dak loopt.

De tuin

De tuin stelt nog niet zoveel voor; daar staat op dit moment alleen een houten berging waar we onze fietsen en tuinspulletjes in kwijt kunnen. Omdat we ons eerst willen focussen op de afwerking van het huis en de verhuizing, zijn we nog helemaal niet bezig geweest met de tuin. Binnenkort zullen we wel eens wat dingetjes gaan schetsen en op zoek gaan naar een goede hovenier. Hopelijk kunnen we dan deze zomer al genieten van de zon in ons eigen tuintje! 🙂

Een kijkje in ons net opgeleverde nieuwbouwhuis

#Countingthedays 😉