Een nieuwe baan bij Eneco

Een nieuwe baan: hoe het uiteindelijk weer goed kwam

Het is een jaar van uitersten. Als je mij rond oud en nieuw verteld zou hebben dat we dit jaar te maken zouden krijgen met een pandemie en dat ik werkloos thuis zou komen te zitten, dan had ik je waarschijnlijk een beetje uitgelachen. Ten eerste: een pandemie? Dat gebeurt alleen in films. No way dat de hele wereld zomaar van de ene op de andere dag op slot gaat. En ten tweede: als ik werkloos thuis kom te zitten, dan is er ergens iets goed misgegaan. Als iemand weloverwogen keuzes maakt op dat gebied, dan ben ik dat wel. Dus een pandemie én werkloos? Nee, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Boy, was I wrong… 

Als alles zomaar opeens totaal anders is…

Een tijdje geleden schreef ik een vrij persoonlijk artikel, over hoe alles zomaar opeens totaal anders was… In vrij korte tijd ging ik van: ‘werknemer met zicht op een nieuwe baan’ naar: ‘werkloze in tijden van een pandemie’. Het nieuws dat ik niet meer bij KLM aan de slag kon gaan, kwam hard aan. Maar tegelijkertijd creëerde dat een enorme motivatie om mezelf zo snel mogelijk weer uit deze situatie te krijgen.

Don’t forget you’re human. It’s okay to have a meltdown, just don’t unpack and live there. Cry it out and then refocus on where you are headed.

Inmiddels zijn we twee maanden verder, en is er (gelukkig) een update!

…en hoe het uiteindelijk weer goed kwam

In een lastige markt met veel onzekerheid, werkloosheid en weinig vacatures was het best even doorbijten. Daardoor zag ik het op sommige momenten vrij somber in. Gelukkig bood het financiële vangnet van de overheid steun en zorgde dat er voor dat ik niet per se op alles wat los en vast zat hoefde te solliciteren. Daardoor had ik de tijd om op zoek te gaan naar ‘mijn volgende droombaan’. Mede dankzij mijn ontzettend waardevolle en behulpzame netwerk is alles weer helemaal op zijn pootjes terecht gekomen en heb ik die droombaan gevonden! 🙂 

Een nieuwe baan die voelt als thuiskomen

Vorige week ben ik als Product Owner gestart bij Oxxio: één van de merken binnen de Eneco Group. Ondanks dat het een nieuw bedrijf is met allemaal nieuwe collega’s, voelt het op een vreemde manier als thuiskomen. Net zoals toen ik zes jaar geleden bij Eliza was here begon: dat net zoals Oxxio een kleiner merk is binnen een grotere organisatie, Sunweb Group in dit geval. Dat we nu allemaal vanuit huis werken maakt de start een beetje onwennig, maar tegelijkertijd valt het me alleszins mee. Inmiddels is het mijn tweede week en voel ik mij hartstikke welkom binnen het team, heb ik er al heel wat ‘virtual coffees’ opzitten en beginnen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek te vallen.  

Het waren twee spannende en ook best wel (emotioneel) vermoeiende maanden; het hele corona verhaal heeft er natuurlijk ook best wel ingehakt, sociaal gezien. ‘Gelukkig’ heb ik best wel veel mensen gezien in die periode, weliswaar remote en in de vorm van een gigantische hoeveelheid aan sollicitatiegesprekken, haha. Maar uiteindelijk kwam het allemaal weer goed, in ieder geval job wise. Ik ben blij dat ik het Sunweb hoofdstuk nu eindelijk kan afsluiten en hoop dat er flink wat tijd overheen mag gaan voordat ik een volgende sollicitatiegesprek heb! 😉