Een vakantieherinnering in een lijstje

Twee jaar geleden verbleven mijn vriend en ik in een prachtige accommodatie in de buurt van Lissabon; met uitzicht over de stad en rivier de Taag. Het was een relax vakantie en stedentrip in één. We wisselden dagtripjes naar o.a. Lissabon zelf, de prachtige tuin van Montserrat en het moderne deel van Lissabon af met dagen bij het zwembad. De zwembaddagen begonnen we met een uitgebreid ontbijt; als ik weer terugdenk aan die grote schaal met fruit en de flensjes die we voorgeschoteld kregen krijg ik gelijk weer trek. Dat was pas een goed begin van de dag!

Als het wat warmer begon te worden verplaatsten we ons naar het zwembad, waar hooguit 2 à 3 andere mensen waren. Daar lagen we dan vervolgens heerlijk in de schaduw, in de zon of in het zwembad. Soms pakte ik mijn handdoek en boek om op de grote groene heuvel te zitten, waar ik uitzicht had over de rivier. Vol enthousiasme kwam hét hondje van de accommodatie dan aangerend en genoten we samen van het uitzicht. Een mooie vakantieherinnering om te bewaren.

Een vakantieherinnering in een lijstjeEen vakantieherinnering in een lijstje

Een vakantiesouvenir

Op vakantie zorg ik er altijd voor dat ik iets mee naar huis kan nemen. Of het nu een klein toeristisch prulletje is of een klein beetje zand van het strand. Gewoon iets om weer even die herinnering te herleven. Tijdens deze vakantie naar Lissabon was de accommodatie omgeven met roze en witte bloemen die je veel ziet in landen rondom de Middellandse Zee: de bougainvillea. Gecombineerd met de zwierige gordijnen die bij het zwembad hingen zorgde dat voor een sprookjesachtig tafereel. Ik besloot een aantal van de bloemen te plukken en te drogen, zodat ik ze thuis een plekje kon geven.

Een vakantieherinnering in een lijstje

In de weken na de vakantie kwam ik een mooie lijst tegen; veel te duur, dat wel. Toen de lijst opeens afgeprijsd was rende ik (letterlijk) naar de winkel en kocht ik hem. Het mooie van de lijst is dat er dankzij de dubbele glasplaat en het formaat genoeg ruimte is om de blaadjes van de bougainvillea rondom de foto te plaatsen. De foto in de lijst geeft mij gelijk weer het gevoel wat ik had tijdens de vakantie. Samen met het hondje heerlijk ontspannen op de groene heuvel, uitkijkend op de rivier de Taag met achter mij het zwembad, de zwierige gordijnen en de bougainvillea vol in bloei. In het geval van deze kleurrijke blaadjes is er één klein nadeel; de kleur gaat na een tijdje verloren. Maar, dat duurt zeker een jaar! Het valt me nu eigenlijk na twee jaar pas op dat de kleur flink verminderd is.

Reden genoeg voor het boeken van een nieuwe vakantie! 😉