Favoriete accommodaties op Sicilië (+ Travel diary)

Sicilië is het grootste eiland van Italië met een ruig, maar ook groen landschap. Het verschil tussen oost en west is groot, maar beide kanten van het eiland zijn het bezoeken waard. De warmte van de zon die je op je huid voelt branden en de prachtige plekjes zorgen ervoor dat ik zo weer terug zou gaan. Hoewel mijn bezoek aan Sicilië alweer eventjes geleden is staan een aantal van de mooie accommodaties nog vers in mijn geheugen. Het was er prachtig.

Mijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op Sicilië

Op studiereis naar Sicilië

Zoals eerder verteld mocht ik voor mijn werk bij Eliza was here ook dit jaar weer op studiereis. Vorig jaar bracht ik met een collega een bezoek aan Kreta, dit jaar aan Sicilië. In totaal hebben we tijdens onze studiereis ±1100 kilometer gereden. We hebben bijna het hele eiland gezien en daardoor ook de grote verschillen tussen oost en west! In het oosten is het landschap erg groen en heuvelachtig, terwijl het landschap in het westen van Sicilië juist iets ruiger is, met veel rotsgebergten.

Mijn favoriete accommodaties op Sicilië

Travel Diary; Hoe onze dagen eruit zagen

Op een zaterdagavond keken we vanuit het vliegtuig neer op een donker Sicilië. Eenmaal geland waren de regendruppeltjes op ons vliegtuigraampje duidelijk zichtbaar, waren we nu op Sicilië of waren we weer terug in Nederland? We haalden onze huurauto op en al snel kwamen we tot de conclusie dat we rondreden met stadslicht in plaats van dimlicht. Dat is gek. Alles stond goed. Na een korte detour langs het vliegveld werd ons vriendelijk de juiste knop voor de verlichting gewezen. Moet je ook maar net weten. Rond middernacht kwamen we aan bij ons eerste verblijf, een prachtig hotel in de buurt van de Etna.

Mijn favoriete accommodaties op SiciliëToen we de volgende ochtend door de ramen naar buiten keken hadden we een prachtig uitzicht op de Etna. Die hadden we bij aankomst in het donker natuurlijk nog niet gezien. Na het ontbijt begon ons drukke programma. Al snel hadden we een halfuur vertraging, maar gelukkig was ons verteld dat de Sicilianen niet zoveel waarde hechten aan tijd en hun eigen soort klok hanteren. Prima! We brachten die dag een bezoek aan zes accommodaties, waaronder twee van mijn favorieten! Na vele wegafsluitingen overleefd te hebben kwamen we ’s avonds aan bij ons tweede verblijf, een mooie authentieke boerderij omringd door vele cactussen.

Mijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op SiciliëNa de deur achter ons dichtgetrokken te hebben en naar alle waarschijnlijkheid Kika in het bed achter te hebben gelaten begonnen we aan onze tweede dag op Sicilië. We bezochten vijf accommodaties en eindigden ’s avonds bij Azienda Vecchia Masseria, een prachtig landhuis in de Siciliaanse heuvels. We reden nog even op en neer naar het dorpje Caltagirone om daar een ijsje te halen en daarna was het tijd om te genieten van het overheerlijke avondeten. Onderweg naar onze kamer hebben we ook nog een nieuw vriendje gemaakt! 🙂

Mijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op SiciliëDe volgende dag moesten er flinke afstanden gereden worden! Inmiddels waren we in het midden van Sicilië beland en moesten we die dag helemaal naar het noordwesten rijden. Na onze laatste avond in het dorpje San Vito Lo Capo was het woensdagochtend de hoogste tijd om onze koffer weer in te pakken voor de terugvlucht. Omdat we ’s avonds pas vlogen was het vooral een wachtdag, maar gelukkig hebben we heerlijk kunnen genieten van het zonnetje en van een simpele pasta in het dorpje Trapani. Na het lange wachten (we hadden ook nog eens vertraging) kwamen we midden in de nacht weer aan in ons koude kikkerlandje.

Mijn favoriete accommodaties op SiciliëMijn favoriete accommodaties op Sicilië

Mijn favoriete accommodaties op Sicilië

Omdat ik niet alle accommodaties kan delen heb ik een kleine selectie gemaakt van de (in mijn ogen) mooiste drie accommodaties op Sicilië!

Hotel Donna Carmela
Deze accommodatie staat met stip op de eerste plaats! Alles was tot in de puntjes verzorgd en straalde luxe uit. Gelegen middenin een grote plantage kan je relaxen op een ligbed aan het zwembad, genieten van een vers gemaakte lunch of een wandeling maken langs de vele bloemen, palmbomen en tropische planten.

Hotel Donna Carmela - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëHotel Donna Carmela - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëHotel Donna Carmela - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëHotel Donna Carmela - Mijn favoriete accommodaties op Sicilië

Hotel Borgo Pantano
Wat vroeger een verlaten gehucht was is in 2010 omgetoverd tot een prachtig hotel. Het grote zwembad is omsingeld door een grote tuin, met meerdere loungeplekjes waar je heerlijk tot rust kan komen. Heerlijk voor als je er eventjes tussenuit wilt en een boekje wilt lezen in een hangmat.

Hotel Borgo Pantano - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëHotel Borgo Pantano - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëHotel Borgo Pantano - Mijn favoriete accommodaties op Sicilië

La Scibina Hotel
Op een plek waar je het totaal niet zou verwachten ligt La Scibina Hotel. Omringd door luxe waan je je in een oase van rust. Als je bij het zwembad staat kan je de zee in de verte zien liggen. In de tuin groeien verschillende groenten en kruiden, deze mag je gebruiken voor het avondeten! Veel verser dan dat krijg je het niet.

La Scibina Hotel - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëLa Scibina Hotel - Mijn favoriete accommodaties op SiciliëLa Scibina Hotel - Mijn favoriete accommodaties op Sicilië

Als je van mooie landschappen en rust houdt is Sicilië de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie. Het eiland heeft heeft op mij grote indruk gemaakt!

Ben jij wel eens op Sicilië geweest?