Gedachten; Even geen doelen en ambities

Dat klinkt best drastisch he? Het niet hebben van doelen en ambities wordt vaak als iets negatiefs gezien, want iedereen moet toch een doel of ambitie hebben in het leven? Stiekem ben ik ook wel van mening dat het goed is om lange termijn doelen en ambities te hebben. Ik weet als geen ander hoe vervelend en leeg je je kan voelen op het moment dat je het allemaal gewoon even niet weet. Maar ik ben er ook achter dat het prima is om naast de langere termijn doelen en ambities gewoon tevreden zijn met het hier en nu, zonder een streven en/of een hele lijst aan doelen en ambities.

Heb je dan helemaal geen doelen en ambities?

Jawel! Ik wil uiteindelijk een keer verhuizen, een mooie grote tuin, trouwen, een mooi gezin, een hond, de hele wereld zien, doorgroeien op werk etcetera, maar dat zijn allemaal lange termijn doelen. Voor nu heb ik geen korte termijn doelen en ambities en dat vind ik eigenlijk wel prima. Dat betekent dat ik elke dag wakker word, nog steeds met veel plezier naar werk ga, vervolgens weer naar huis en ’s avonds ontspannen mijn bedje in duik.

Gedachten; Even geen doelen en ambities

Aan de andere kant voelt het soms ook wel vreemd, want er is op dit moment niet heel veel diepgang. Dat kwam trouwens in de resultaten van mijn enquete heel erg sterk naar voren. Sommige van jullie missen diepgang in mijn artikelen en dat begrijp ik ergens ook wel. Voorheen schreef ik natuurlijk meer over mijn quarterlife crisis en persoonlijke doelen en ambities. Maar als dat minder wordt, is er automatisch ook minder diepgaande gespreksstof. Ik zou natuurlijk artikelen kunnen schrijven over geestelijke gezondheid en/of mindfulness om mensen erkenning te bieden en te helpen met tips, maar het voelt niet goed om daar in te blijven hangen. Toen was ik het meisje dat het even niet meer zag zitten en nu ben ik het meisje dat het allemaal wel prima vindt zoals het nu is.

Misschien bedenk ik over een tijdje dat ik nogmaals dedicated een poging wil doen om aan te komen of bij nader inzien toch de tien kilometer wil hardlopen tijdens de Kika Run. Maar misschien ook niet. Voor nu ben ik tevreden, zijn de artikelen iets minder diepgaand, maar ook dat zal wel weer een keer veranderen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt! 🙂

Hebben jullie op dit moment mooie doelen en ambities?