Zo geef je oude tijdschriften een tweede leven

Zo geef je oude tijdschriften een tweede leven

Het is zo’n stapel die steeds hoger en hoger wordt. Maar weggooien? Nee, waarom zou je? Misschien dat je dat ene artikel ooit nog wilt teruglezen of nog eens een moodboard in elkaar wilt knutselen. Dan komen al die tijdschriften hartstikke goed van pas. Het is leuk om tijdschriften te lezen en ze vervolgens een mooi plekje te geven, maar na een tijdje moet er toch iets met die grote stapel gebeuren…

Omdat ik het zonde vind om tijdschriften zomaar in de container te laten zakken probeer ik mijn oude tijdschriften een tweede leven te geven. Dit doe ik door alles wat ik nog eens kan en wil gebruiken eruit te halen en de rest alsnog weg te gooien. Zeker als je het leuk vind om te knutselen of om te lezen kan het de moeite waard zijn om oude tijdschriften nog eens door te bladeren voordat je ze weggooit.

Je kunt tijdschriften gebruiken voor veel andere dingen

Wat ik met mijn oude tijdschriften doe

Om te beginnen blader ik de oude tijdschriften nog eens helemaal door. Alles wat bruikbaar en interessant kan zijn voor later haal ik eruit. Dit is nog niet het moment om netjes te werk te gaan; Vind ik iets interessant, dan scheur ik het eruit. De rest komt later. Als ik vijf á tien tijdschriften heb gehad is het tijd om de gescheurde randjes en oninteressante gedeeltes eruit te filteren. Met mijn snijmachine snijd ik dit allemaal weg. Zo hou je uiteindelijk alleen over wat je écht wilt bewaren!

In mijn geval bewaar ik vooraal veel papier. Dit gebruik ik vervolgens weer voor DIY’s en mijn project life album! De verschillende soorten papier verdeel ik in categorieën en berg ik op. Eigenlijk ben ik op zoek naar een mooi kastje waar ik per lade een categorie papier kan bewaren, maar het geschikte kastje heb ik helaas nog niet kunnen vinden. De verschillende categorieën op de foto van links naar rechts; Patronen, effen, woorden, illustraties en schrijfpapier. Natuurlijk bewaar ik niet alle illustraties en woorden, maar alleen degene waarvan ik denk dat ik deze ooit nog ga gebruiken.

Papier bewaren van oude tijdschriften

Last but not least

Natuurlijk kom ik ook veel mooie artikelen tegen die ik op een later moment graag nog eens terug wil lezen. Dan kan ik het volledige tijdschrift bewaren, maar het is natuurlijk handiger om alleen het specifieke artikel te bewaren. Deze berg ik op in een showalbum zodat ik alle artikelen er gemakkelijk nog eens bij kan pakken en het een stuk minder ruimte inneemt in vergelijking met alle tijdschriften. Zo ruim je je tijdschriften op, maar geef je een groot gedeelte nog een tweede leven! 🙂

Artikelen bewaren die interessant zijn

Wat doe jij met oude tijdschriften?