Roaccutane; de juiste gezichtsverzorging

Een roaccutane behandeling doe je niet eventjes. Er komt meer bij kijken dan alleen het nemen van die ene pil per dag. Door de medicatie verandert je huid, maar het is belangrijk dat jij de huid van buitenaf ondersteunt in dat proces. Dit doe je door het gebruiken van de juiste gezichtsverzorging. Dankzij de roaccutane behandeling ga je van een enorm vettige huid naar een uitgedroogde huid die schreeuwt om verzorging. Als je vervolgens producten blijft gebruiken voor een vette huid, zal dit je de huid alleen nog maar droger maken.

Mijn gezichtsverzorging vóór de roaccutane behandeling

Toen ik begon aan mijn roaccutane behandeling bleef ik trouw mijn gezichtsverzorging van de schoonheidsspecialiste gebruiken. In de ochtend reinigde ik mijn huid met de Daily Microfoliant van Dermalogica. Dit is een exfoliator/peeling, wat goed werkte toen ik nog een vette huid had. Helaas was het gebruik hiervan met een uitgedroogde huid funest. Na de exfoliator verzorgde ik mijn huid met de Active Moist, een vetvrije moisturiser, ook van Dermalogica. Voor het hydrateren van mijn lippen gebruikte ik van Labello de Hydro Care lippenbalsem. Dit deed zijn werk, alleen moest ik elk half uur mijn lippen opnieuw insmeren.

Het wordt sterk afgeraden om tijdens een roaccutane behandeling exfoliërende producten te gebruiken. Roaccutane zorgt er namelijk van zichzelf al voor dat je huid sneller vernieuwd. Door dagelijks een exfoliator te gebruiken hou je bijna geen huid meer over. Mijn huid werd doordat ik de verkeerde gezichtsverzorging gebruikte kurk en kurkdroog. Als ik mijn make-up aanbracht nadat ik mijn huid ingesmeerd had met de Active Moist, was het ondanks de hydraterende werking binnen no-time weer zo droog dat het er érg onverzorgd uitzag.

gezichtsverzorging-tijdens-een-roaccutane-behandeling-01

La Roche-Posay; voor tijdens een roaccutane behandeling

Dankzij de hulp van de apotheek kwam ik terecht bij het merk La Roche-Posay. Dit merk heeft verschillende producten voor verschillende huidtypen; waaronder de huid die broos is geworden door uitdrogende behandelingen, zoals een roaccutane behandeling. De producten zijn gedurende vier weken onder dermatologisch toezicht getest op 32 proefpersonen die onder behandeling waren van roaccutane.

Mijn gezichtsverzorging tijdens de roaccutane behandeling

Sinds ik overgestapt ben naar de gezichtsverzorging van La Roche-Posay is mijn huid gehydrateerd en daardoor een stuk rustiger. In de ochtend was ik mijn gezicht met lauw water en reinig ik de huid met de Effaclar H reinigingscrème. Nadat ik mijn huid drooggedept heb, breng ik de Effaclar H gezichtscrème aan. Deze crème trekt snel in en hydrateert super goed waardoor ik helemaal geen droge plekjes meer heb! Voor mijn lippen gebruik ik de Cicaplast herstellende lippenbalsem. Deze kalmeert, beschermt en repareert de huid van de lippen. Waar ik met de lippenbalsem van Labello elk halfuur moest smeren, gebruik ik de Cicaplast lippenbalsem van La Roche-Posay maar een aantal keer per dag!

Wat is jouw ervaring met gezichtsverzorging tijdens een roaccutane behandeling?