Een glazen potje met suikerhartjes

Glazen potjes verven in vijf eenvoudige stappen

Zo’n anderhalf jaar geleden kocht ik bij de Blokker zes glazen potjes. Na een vakantie in het mooie Kusadasi hadden we enorme voorraden Turkse thee en leek het me een leuk idee om dit te bewaren in vrolijk gekleurde potjes. Aangezien de Turkse thee op is en de potjes nu eigenlijk geen bestemming hebben besloot ik om ze eens een opknapbeurt te geven! Het vrolijke roze en groen was ik eigenlijk wel een beetje zat, tijd om de glazen potjes een stoere look te geven!

Voordat je aan deze super leuke DIY gaat beginnen, zorg dat je handschoentjes in huis hebt. Ik ben met blote handjes aan de slag gegaan en heb nu, een aantal dagen later, nog steeds allemaal zwarte verf op mijn vingertjes en onder mijn nagels, super bah, maar krijg het in geen mogelijkheid weg. Omdat ik niet al teveel geld uit wilde geven ging ik naar de Action voor een grote bus spuitverf. Spulletjes die je verder nodig hebt: glazen potjes, afplakband, afplakfolie, schuurpapier en handschoentjes!

Stap 1: Haal de deksel van het potje af en doe een boterhammenzakje over het potje heen, draai vervolgens de deksel er weer op. Op deze manier komt het potje niet onder de verf te zitten. Trek het zakje strak aan zodat het niet tegen het dekseltje aan zit. Schuur het dekseltje een klein beetje en maak hem vervolgens vet- en stofvrij.

Twee glazen potjes

Stap 2: Plak de ruimte waarin je deze DIY gaat doen goed af! Dit kan je bijvoorbeeld doen met oude kranten of met afplakband en afplakfolie. Zorg dat je zoveel mogelijk afplakt! Anders krijg je overal verf, zoals je nog kan zien van mijn vorige verf experiment waarmee ik het balkon een klein beetje heb verpest.

Stap 3: Zet het potje op de folie en spuit van zo’n 25 cm afstand het dekseltje zwart. Doe dit vervolgens ook met de zijkanten van het dekseltje door het potje rond te draaien. Probeer als laatste het potje een beetje te kantelen en het randje ook mooi zwart te krijgen! Als je handschoentjes aan hebt zijn je handen nog mooi schoon. Als je het zonder handschoentjes doet zoals ik heb gedaan, ben je de pineut.

Stap 4: Laat te potjes goed drogen! Je ziet snel genoeg wanneer ze droog zijn. In eerste instantie had ik ze buiten laten staan om te drogen maar er kwamen allemaal kleine stofjes en pluisjes op de dekseltjes dus dat was een beetje zonde. Je kan beter binnen een stukje van de vloer afplakken en ze daar laten drogen.

Stap 5: Tadaaa! De potjes hebben een hele nieuwe look! Je kan ze zelf nog extra versieren of er bijvoorbeeld een leuk label op plakken met de Dymo lettertang!

Hebben jullie ook wel eens een makeover gedaan met glazen potjes?