Hardlooproute rond de Kralingse Plas

Hardlooproute rond de Kralingse Plas

Afgelopen week vertelde ik jullie dat ik ben begonnen met hardlopen, ik vind het zo leuk! Normaal gesproken ren ik de deur uit en zie ik wel waar ik uit kom, zo ontdek ik elke keer weer nieuwe plekjes in Rotterdam. Maar aangezien ik in het centrum van Rotterdam woon is het toch best een opgave om rekening te houden met alle fietsers, auto’s en grote hoeveelheid stoplichten. Daarom besloot ik om eens te gaan hardlopen bij de Kralingse Plas!

Een hardlooprondje van 5 kilometer

Het Kralingse Bos ligt op zo’n 5 kilometer afstand en is dus prima te bereiken met de fiets en auto, of lopend, maar aan zulke afstanden ga ik voorlopig nog niet beginnen. Omdat het best wel fris was buiten ben ik maar met de auto gegaan, kon ik gelijk even kijken waar de parkeerplaats was. Eenmaal aangekomen was er genoeg parkeergelegenheid en was het parkeren gratis, fijn! De volgende keer ga ik denk ik wel gewoon met de fiets, het is toch dichtbij.

Hardlooprondje van 5 kilometer rond de Kralingse Plas

Het doel was om 6,44 kilometer te hardlopen met een interval van twee minuten tussen wandelen en hardlopen. Ik vond het heel erg fijn om in de natuur te hardlopen! Frisse lucht, rust en een prachtig uitzicht. Het rondje Kralingse Plas is 5 kilometer dus ik besloot nog even een woonwijk in te rennen. Toen ik weer terug was bij mijn auto gaf de Nike Running app 6,7 kilometer aan, woehoe! Tijd om een bankje te zoeken, wat te drinken en te genieten van het uitzicht.

Gaan jullie ook wel eens in de natuur hardlopen?