Mijn ervaring met hardlopen met een rugzak

Hardlopen met een rugzak

Twee keer per week ga ik hardlopend vanuit werk naar huis. De afstand is ongeveer 6.5 kilometer, een ideale afstand om een stukje te hardlopen. Maar dat ‘even’ van werk naar huis hardlopen heeft wel wat voorbereiding nodig, want wat doe je met de spulletjes die je altijd bij je hebt, waar laat je je kleding en hoe neem je je hardloopkleding mee naar werk? Om het allemaal iets makkelijker te maken ga ik tegenwoordig hardlopen met een rugzak!

De spullen die ik bij mij heb

Er zijn een aantal spullen die ik elke dag bij me heb zoals mijn agenda, telefoon, sieraden en bril. In het begin liet ik deze spullen op werk, afgezien van mijn telefoon, maar kreeg ik daar na verloop van tijd een vervelend gevoel bij. Ten eerste zat ik dan een avond zonder bril, was het niet mogelijk om even in mijn agenda te kijken en lag er toch een aardig bedrag aan sieraden in mijn kastje op werk. Niet zo prettig. Die spulletjes moesten dus mee naar huis en de enige manier waarop dat mogelijk zou zijn, was met een rugzak.

Het vereist wat planning

Maandag ga ik met mijn hardlooprugzak en sporttas naar werk en doe ik mijn hardloopjack die dag aan als jas. Als het tijd is om naar huis te gaan kleed ik me om met de hardloopspullen in mijn sporttas en doe ik alle benodigde spullen in mijn hardlooprugzak. Mijn kleding van die dag + schoenen doe ik vervolgens in mijn sporttas, die een nachtje op kantoor blijft en ik de volgende dag weer mee naar huis neem.

Tijdens mijn zoektocht naar een goede rugzak om mee te hardlopen heb ik op een aantal dingen gelet. Hij moest klein zijn, maar niet te klein (zoals een buideltasje), hij moest licht qua gewicht zijn en goed aansluiten, zodat de rugzak niet teveel beweegt tijdens het hardlopen. Na wat speurwerk online kwam ik de Gregory Miwok 6 tegen in de webshop van Coolblue. Een kleine rugzak van 0.4 kilo in een mooie oranje rode kleur! Inmiddels heb ik 4 a 5 keer hardgelopen met deze rugzak en het bevalt erg goed! Zolang je geen laptops of andere zware spullen meeneemt is hardlopen met een rugzak heel erg prettig!

De rugzak heeft allemaal handige features, waar ik eigenlijk geen gebruik van maak. Mocht ik ooit besluiten om een marathon te gaan lopen (never gonna happen), kan je een drinksysteem kopen en deze in de rugzak plaatsen zodat je goed gehydrateerd blijft. Het belangrijkste van een hardlooprugzak vind ik dat hij goed strak om je lichaam zit en niet wiebelt tijdens het hardlopen en daar is deze rugzak goed in geslaagd! 🙂

Gaan jullie wel eens hardlopen met een rugzak?