Wanderlust; Het ultieme vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel, wat is dat eigenlijk? Ik denk dat het een gevoel is wat per persoon heel erg kan verschillen en dat het misschien per vakantie en locatie ook heel erg anders kan zijn. Mijn ‘doel’ was om alles even los te laten. In staat te zijn om een halfuur naar de zee te staren en dat helemaal oke te vinden. Gelukkig te zijn. Het materialistische even los te laten en te genieten van de eenvoud.

Op de gemiddelde vakantiedag komt rond acht a negen uur de zon langzaam door de gordijnen heen en worden we op een natuurlijke manier wakker. Even later zitten we bij het ontbijt en genieten we van Turkse cakejes en vers fruit. De rest van de dag bestaat voornamelijk uit zonnen, zwemmen en eten. We liggen in de schaduw, soms even afgewisseld met een korte ‘zonsessie’ gevolgd door een frisse duik in de zee om weer even af te koelen. Rond zes uur, als de sterkte van de zon af begint te nemen, springen we onder de douche en kleden we ons om. Tijd om richting het stadje te wandelen en een leuk restaurantje uit te zoeken. Zo ging het elke dag, ontspannen en op ons gemak.

Bovenstaande foto is gemaakt in Adaland, een groot aquapark, waar veel fotografen rond lopen en foto’s maken die je dan achteraf kan kopen. Die dag waren er van ons vier foto’s gemaakt. Drie foto’s waarvan we ons bewust waren en één foto zonder dat we het door hadden gehad. Het is een niet geposeerde en geforceerde foto maar gewoon een foto van hoe het écht was op dat moment. Deze foto weerspiegelt voor mij het ultieme vakantiegevoel. Zorgeloos, gelukkig en weer eventjes kind.

Wat is voor jullie het ultieme vakantiegevoel?