Hoe het ervoor staat met ons nieuwe huis

Of het huis al bijna klaar is? Nee; hoewel ik niets liever zou willen dan verhuizen naar Berkel en Rodenrijs, is het helaas nog niet zover. Nadat we in september te horen kregen dat we eindelijk ingeloot waren, kwamen we terecht in een achtbaan. In de maanden oktober en november gingen we van showroom naar showroom. Avondmaaltijden bij de McDonald’s werden de standaard; want als je om zes uur ’s avonds een afspraak hebt wil je toch wel even wat gegeten hebben. Het waren veel bezoeken en veel keuzes, maar we krijgen er wat moois voor terug!

De keuken en badkamer

Naast de keuzes voor alle meerwerkopties zoals een uitbouw, dakkapel, et cetera, moest er in het beginstadium ook al een keuken en badkamer gekozen worden. De badkamer is ‘inbegrepen’, wat betekent dat je daar verder niks meer mee hoeft te doen als je tevreden bent met een wastafel, doucheputje en wit geglazuurde tegeltjes tot halverwege de muur. Omdat we niet elke dag een nieuwbouwhuis kopen en het liever in één keer goed doen hebben we de badkamer hier en daar iets geüpgraded. Het wordt een badkamer met een bad, dubbele wastafel, spiegelkast, douchegedeelte met glazen wand en toilet. Voor de wanden hebben we gekozen voor een wit matte tegel en voor de vloer een lichtgrijze tegel zoals op de eerste en onderstaande foto te zien is. Het toilet op de begane grond krijgt dezelfde stijl.

De keuken is niet inbegrepen. Hoewel het mogelijk was om deze aan te schaffen bij een partij die betrokken is bij het nieuwbouwproject, hebben we besloten om een keuken aan te schaffen bij Tulp Keukens. Maatwerk uit eigen land, daar houden we van. Het wordt een vrij grote keuken met veel opbergruimte, een inbouw koelkast, gaskookplaat, combi-oven, vaatwasser en schiereiland waaraan we bijvoorbeeld gezellig kunnen ontbijten en/of koffie kunnen drinken. Qua kleuren hebben we gekozen voor mat witte kastjes en een lichtgrijs aanrechtblad van composiet. Zie je de gelijkenis met de badkamer? 😉

Maar dan zijn we er nog niet..!

Nu de keuken en badkamer besteld zijn gaan we ons de komende maanden bezig houden met overige zaken zoals wanden, vloeren, raamdecoratie, inbouwkasten etc. We hebben al wel enig idee hoe we het allemaal willen hebben, maar niets is leuker dan lekker rondwandelen over de woonboulevard. Waar we eerst twee keer per week in showrooms te vinden waren, kunnen we nu op ons gemakje om de paar weken weer even bezig zijn met het huis.

En nu? Wanneer is het huis klaar?

Volgens de oorspronkelijke planning zouden ze in februari starten met de bouw, maar dat is nu verplaatst naar maart. Hopelijk vinden we binnenkort een brief in de brievenbus met daarop een datum dat de eerste paal de grond ingaat. Hoelang de bouw vervolgens duurt is afhankelijk van verschillende factoren. In de meest ideale situatie zijn ze over acht maanden klaar, maar het kan ook veertien maanden duren… Maar, geen haast! Hoewel ik liever gisteren dan morgen verhuis, hebben we nu alle tijd om te sparen en om te kijken wat we allemaal willen doen.

Dit wordt het jaar van ons huisje! 🙂