Hoe een normale werkdag eruit ziet

Vandaag ben ik weer heerlijk een dagje vrij, net zoals ik dat eigenlijk elke vrijdag ben. De keuze om van een 40-urige werkweek over te gaan naar een 32-urige werkweek is nog steeds één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Vandaag heb ik rond lunchtijd met lieve Stella afgesproken en gaan we kopjes thee drinken, bijkletsen en proberen om de blog van Stella nog mooier te maken dan dat die al is! Maar naast dat ik regelmatig een dagje vrij ben, moet er natuurlijk ook zo nu en dan gewerkt worden.

Waar werk je eigenlijk?

Omdat ik regelmatig de vraag krijg wat voor werk ik precies doe, waar ik dat doe en waar ik dan de hele dag mee bezig ben, leek het mij leuk om eens te laten zien hoe een normale werkdag er voor mij uitziet. ‘Normaal’ is overigens misschien niet helemaal het goede woord, aangezien geen enkele werkdag hetzelfde is.

Sinds eind 2014 werk ik als Site & Content Manager bij Eliza was here! Waar de meeste reisorganisatie zich focussen op de massa, zoekt Eliza juist naar de rustige onontdekte plekjes. Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf!

Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de website, mobiele app en content! Zo beoordeel ik het ene moment nieuw geschreven teksten, zorg ik voor de start van een nieuw project of doe ik een onderzoek naar potentiële verbeteringen die we door kunnen voeren op de website. Ook als er technische problemen zijn komt dat bij mij te liggen en zorg ik er met de juiste afdelingen voor dat het zo snel mogelijk opgelost wordt. De werkdagen zijn afwisselend en dat maakt het erg leuk!

Een normale werkdag

Rond zeven uur gaat de wekker. Omdat ik niet zo’n ochtendmens ben blijf ik meestal liggen tot half acht, maar dan is het toch echt tijd om uit bed te komen. Mijn vriend zet een kopje koffie en even later start ik mijn dag op de bank met de vlog van Enzo Knol. Ik verbaas mij er nog steeds over dat ik daar met veel plezier naar kijk, maar daar ga ik een andere keer nog wel wat dieper op in! Rond acht uur, als ik mijn ontbijt naar binnen heb gewerkt, zoek ik wat kleding bij elkaar, fatsoeneer ik mijn gezicht met een klein beetje make-up, smeer ik mijn boterhammetjes en is het tijd om de deur uit te gaan.

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietNormaal gesproken ga ik met de metro naar werk, maar omdat ik vanmiddag een afspraak heb in Amsterdam ga ik vandaag met de auto naar werk. Het kantoor waar ik werk ligt net op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel, het is met de auto maar één weg die ik moet afrijden. Heerlijk om zo dicht bij huis te werken!

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietPrecies om negen uur kom ik aan op werk en neem ik plaats achter mijn computertje. Eerst neem ik altijd een kijkje op de website om er zeker van te zijn dat alles nog werkt zoals het zou moeten werken. Vervolgens pak ik een glaasje water, waar ik vaak een beetje Slimpie aan toevoeg voor de smaak. Om half tien is het tijd voor de daily standup. Op dit moment wordt er gewerkt aan een spannend project, waarbij het belangrijk is om goed contact te houden met de uitvoerende partij, met onder andere mensen uit Spanje en Amsterdam. Om die reden skypen we elke ochtend zodat we precies weten waar we staan en wie wat gaat doen. Daarna is het tijd voor een andere meeting; Eliza heeft namelijk een nieuwe bestemming ontdekt en wilt haar avonturen en nieuwste ontdekkingen maar al te graag met ons delen! 😉

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietNa de meetings zit ik kort even met onze stagiaire om wat praktische zaken te bespreken en ga ik daarna aan de slag met mijn todo lijstje en bijbehorende e-mails. Als ik tien e-mails heb kan het zijn dat ze alle tien over iets totaal verschillends gaan! Dat vind ik het allerleukste. Ik bekijk de status van een aantal taken waar door andere afdelingen aan gewerkt is, bekijk nieuwe fotoselecties die gemaakt zijn voor de website en beantwoord nog wat andere e-mails. Inmiddels is het alweer half één! Normaal gesproken gaan we met zijn allen buiten een rondje wandelen, maar omdat ik over een kwartiertje richting Amsterdam moet blijf ik binnen en eet ik mijn boterhammetjes op.

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietVia de A13 en A4 rijd ik richting Amsterdam. Op de A13 rij ik langs het gebouw van Exact met op de zijkant een grote foto van onze Max! Hallo Max! Midden op de dag naar Amsterdam, geen kip op de weg! Haha, dat zou je denken he? Op de A4 reed ik zo de file in, maar gelukkig duurde dat niet al te lang. Netjes op tijd parkeerde ik de auto voor de deur. Voor hetzelfde project als waar we in de ochtend de daily standup voor hadden, hebben we nu een meeting waarbij het beter is om eventjes bij elkaar te zitten. Dat praat toch wat makkelijker en het is goed om de mensen waarmee je samenwerkt ook eens te zien, in plaats van dat je elkaar alleen maar via Skype spreekt!

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietRond half vier is de meeting afgelopen en ga ik weer richting Rotterdam. Het was vreemd weer, een zonnetje maar ook hele donkere boze wolken! Rond kwart voor vijf ben ik thuis en pak ik nog even mijn laptop voor de laatste dingetjes. Toch handig als je gewoon thuis verder kan werken! Deze werkdag sluit ik af met een heerlijke hamburger van Burgertaria, waar ik al eens eerder over schreef. Nomnom!

Hoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit zietHoe een normale werkdag eruit ziet

En toen zat de werkdag er weer op! Hoe ziet jouw werkdag eruit?