Homemade mini cinnamon rolls voor bij de thee

Homemade mini cinnamon rolls voor bij de thee

Als ik denk aan winter, dan denk ik aan een warm huis, kopjes thee met kaneel, een grote kerstboom en de geur van versgebakken taart. Helaas ben ik tot op heden nog geen held in het bakken van taarten. Ik geef onze combi magnetron daar de schuld van, die in mijn ogen meer magnetron dan oven is. Maar van de oven in ons nieuwe huis heb ik hoge verwachtingen; heel holland bakt finalist in de dop hoor! 😉 I wish. Omdat het bakken van taarten voorlopig nog niet aan mij besteed is, ben ik met iets eenvoudigers aan de slag gegaan: een versimpelde versie van cinnamon rolls!

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Normaliter gebruik je voor de basis van cinnamon rolls bloem, suiker, bakpoeder en zout. Maar dat kan ook makkelijker; waardoor je niet alleen een hele hoop moeite bespaard, maar vooral ook erg veel tijd. Met de volgende ingrediënten maak je in een 30-45 minuten, 18 (!!) mini cinnamon rolls.

De ingrediënten om zelf cinnamon rolls te maken

Ingrediënten voor 18 mini cinnamon rolls

Voedingswaarden per stuk: 15 koolhydraten en 122 kcal
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 1 blik (super) croissantdeeg
  • 50 gram roomboter
  • 3 theelepels kaneel
  • 50 gram bruine basterdsuiker

Ingrediënten voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 eetlepels volle melk

Zelf cinnamon rolls maken

Bewaar je de boter in de koelkast? Haal deze er dan van tevoren alvast uit zodat de boter op kamertemperatuur kan komen. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden.

Haal het croissantdeeg uit het blik en rol het uit op een ondergrond waar het deeg niet aan kan plakken, of bestrooi de ondergrond met bloem. Laat de driehoeken die voor de croissants in het deeg zitten aan elkaar en probeer de stippellijntjes weg te krijgen door het croissantdeeg voorzichtig tegen elkaar aan te duwen. Als het één geheel is geworden kun je aan de slag met de kaneelboter! Pak een bakje en meng het kaneel met de zachte roomboter. Meng het net zolang totdat het een zachte pasta is geworden. Smeer de kaneelboter uit over de volledige oppervlak van het croissantdeeg.

Strooi de basterdsuiker uit over de kaneelboter en verdeel het met een lepel. Rol het deeg op zodat je een lange rol krijgt. Snij de rol in 18 gelijke plakken. Niet te dun, niet te dik. Leg de cinnamon rolls op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en zet ze voor twintig minuten in de oven.

Voor de finishing touch meng je voor het glazuur de poedersuiker, volle melk en het vanille aroma door elkaar totdat het een mooi glad goedje is, zonder klontjes!

Warm zijn de cinnamon rolls het allerlekkerst, reden genoeg om ze gelijk op te eten! Sprenkel wat van het glazuur over de cinnamon rolls heen en genieten maar! Wil je ze liever nog eventjes bewaren? Doe de cinnamon rolls dan in een luchtdichte bewaarbox in de koelkast. Zo blijven ze nog een paar dagen goed. Wel even opwarmen voordat je ze eet, dan is het weer alsof ze net uit de oven komen!

Homemade mini cinnamon rolls

Heb jij wel eens zelfs cinnamon rolls gemaakt?