De inrichting van mijn kleine hal

De inrichting van mijn hal; klein, maar fijn!

Tegen de tijd dat zo’n beetje alles in mijn huis ‘klaar’ was, trof ik elke keer als ik de hal inliep een grote bende aan. Mijn slaapkamer, woonkamer en bijbehorende werkplek kregen de hoogste prioriteit. De hal bleef over en werd eigenlijk vooral als opslagruimte gebruikt. Totdat ik opeens de kolder kreeg en de kast, die een tijdelijk plekje in de hal had gekregen, op Marktplaats zette en dezelfde dag nog opgehaald werd. Het was hoog tijd om iets met de inrichting van mijn hal te gaan doen!

Inventarisatie: wat wil ik eigenlijk?

De ruimte is klein maar fijn. Als je door de voordeur binnenkomt, is er een smalle ruimte met rechts twee deuren. Als je iets doorloopt, dan is er rechts een inham, waar iets mee gedaan kon worden! Nadat de hal leeg was, heb ik dat expres een aantal weken zo gelaten. Ik wilde de tijd hebben om goed te bedenken wat ik precies wilde. Wil ik een kapstok? Wil ik opbergruimte? Moet er een spiegel komen?

Toen de vragen eenmaal in mijn hoofd beantwoord waren begon ik online, zoals altijd, weer te zoeken naar inspiratie. En zo kwam van het een, het ander. Ik belde mijn ouders met de vraag of ze zin hadden in een bezoekje aan Ikea. En dat hadden ze gelukkig!

De inrichting van mijn kleine hal

Een bankje in de hal

Het idee van een bankje heb ik nooit helemaal los kunnen laten. In ‘mijn kamer’ in het nieuwbouwhuis, had ik een leuk zithoekje gecreëerd met een kastje van Ikea en een op maat gemaakt kussen. Dat wilde ik nu eigenlijk weer, alleen was de ruimte in mijn hal een stuk kleiner. Gelukkig kun je de kast die ik had, van Ikea, zelf configureren! Daardoor kon ik dezelfde kast kopen, maar dan kleiner. Nu heb ik een kleiner zitgedeelte aan de linkerkant en aan de rechterkant een aantal lades om spulletjes in op te bergen.

Het zitkussen heb ik, net zoals de vorige keer, besteld via nofruit. Daar is het mogelijk om je kussen helemaal zelf samen te stellen. En dan niet alleen qua afmetingen, maar echt alles! Een bankje mét kussen ziet er toch iets knusser uit. Omdat ik erg blij was met mijn kussen in het vorige huis heb ik gekozen voor precies dezelfde stof en afwerking. Uiteindelijk zijn alleen de afmetingen anders, omdat het bankje de helft kleiner is.

Een kapstok en verdere aankleding

Boven het bankje zelf heb ik een aantal haken opgehangen, voor de jassen. Hier heb ik best veel over getwijfeld, want wat nu als je jas nat is? In dit geval druppelt het dan een beetje na op het kussen; wat ik liever heb dan op mijn houten vloer. Qua ruimte was dit ook de makkelijkste keuze. Win-win! 🙂

Aan de rechterkant heb ik een plankje in elkaar gefabriceerd, om zo de focus op de lelijke radiator een beetje te verminderen. Ik had ook voor een hele radiatorombouw kunnen gaan, maar daar had ik niet zoveel zin in. En hiermee ziet het er toch ook al een stuk leuker uit! In het midden heb ik een spiegel aan de wand gehangen. Het was nog even puzzelen met de hoogte, omdat je jezelf toch van top tot teen wilt kunnen zien voordat je de deur uitloopt. Maar het is gelukt! 😉 Het heeft vooral veel denkwerk gekost. Maar toen ik eenmaal wist wat ik wilde was het een fluitje van een cent om mijn kleine maar fijne halletje toch leuk in te richten!

Hoe heb jij je hal ingericht?