Interieurplannen voor in ons nieuwe huis!

Over ongeveer een half jaar is het bijna zover! Tijd voor de grote verhuizing. Met de oplevering van ons huis in het begin van het nieuwe jaar, begint het nu allemaal steeds dichterbij te komen. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met het uitzoeken van de vloer- en wandafwerking van het huis; nu is het tijd om na te gaan denken over het interieur. Hoe willen we ons huis in gaan richten? Nemen we al onze huidige meubels mee, of gaan we gelijk voor een nieuwe inrichting?

Het liefst breng ik met de verhuizing gelijk al mijn interieur wensen in vervulling; met het idee dat ons huis straks precies is volgens het plaatje dat nu in mijn hoofd zit. Maar helaas… Zeker met een nieuwbouwhuis moeten er keuzes gemaakt worden, want het kost een hoop geld! Daarom hebben we besloten om eerst onze huidige meubels mee te verhuizen en dan vanaf dat moment in het nieuwe huis de meubels (of in ieder geval een aantal daarvan) stuk voor stuk te vervangen. Maar, dromen mag, toch? Het kan geen kwaad om alvast na te denken over ons toekomstige interieur!

Interieurplannen voor de woonkamer

Als ik denk aan onze toekomstige woonkamer, dan zijn daar veel van onze huidige meubels vervangen door nieuwe meubels. Zo hebben we in ons huidige appartementje een witte kast met grote vierkante vakken, met daarin boeken en souvenirs van vakanties. Deze kast zou ik graag willen vervangen door een mooie boekenkast die iets minder ‘standaard’ is. Samen met een grote fauteuil ernaast, een leeslamp en een kleed; ik zie zo’n knus leeshoekje al helemaal voor me.

Interieurplannen voor in ons nieuwe huisBoekenkast: Authentico van Kare Design – Fauteuil: Ponte Black van Kare Design

De boekenkast en stoel zijn van het merk Kare Design; een interieurmerk met veel nieuwe innovatieve meubels en focus op gerecyclede materialen. In ons nieuwe interieur wil ik niet alleen dat het mooi is, maar ook dat het duurzaam is. Zo is de boekenkast van Kare Design gemaakt van sheeshamhout: een stevige houtsoort waardoor de kast lang meegaat en waar voor elke gekapte boom weer een nieuwe boom geplant wordt. De houtsoort past ook mooi bij de stijl die we graag in ons interieur terug willen zien: Scandinavisch industrieel met natuurlijke materialen.

Interieurplannen voor mijn home office

Als ik ergens naar uitkijk, dan is dat wel het hebben van mijn eigen home office! Een ruimte met een groot bureau, kasten om hobbyspulletjes in op te bergen en wanden die ik helemaal vol kan hangen met inspiratie. Zin in! 😉 In ons vorige appartement heb ik met een klein bureautje geprobeerd om er iets van te maken; maar het was het allemaal net niet. In ons huidige appartement is er te weinig ruimte, dus staat het bureautje weggestopt achter een droogrek. Straks in het nieuwe huis heb ik een kamer helemaal voor mijzelf alleen!

Interieurplannen voor in ons nieuwe huisBureau: Scissors van Kare Design – Stoel: Ko Lanta van Kare Design

Voor mijn toekomstige home office droom ik al jaren van een bureau met een houten blad en witte of zwarte schragen, zoals het industriële bureau van Kare Design. Op het bureau wil ik dan een mooi metalen raster voor notities zoals je veel op Pinterest en in magazines voorbij ziet komen. Dankzij de combinatie van hout, zwart en metaal past het qua stijl helemaal bij elkaar! Hoewel de keuze vanuit een ergonomisch oogpunt zou moeten vallen op een goede bureaustoel, zwicht ik toch vaak voor een mooie kuipstoel of eetkamerstoel. Hoewel de stoel van Kare Design eigenlijk bedoeld is voor de eetkamer, was ik op slag verliefd op het vlechtwerk. Een stoel zoals deze verdient wel een plekje in mijn home office! Het vlechtwerk heeft iets weg van bamboe, maar het is in werkelijkheid rotan: een stengel die veel gebruikt wordt voor het maken van meubelen.

We moeten nog even een half jaartje wachten, dromen en sparen en wie weet worden de interieurplannen dan wel werkelijkheid! I will keep you posted! 😉

Wat zijn jouw interieurplannen voor de komende tijd?Disclaimer