IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-Light

Ontharen is niet de meest favoriete bezigheid van de meeste vrouwen. Heb je netjes je benen geschoren, mag je de volgende dag of de dag daarna alweer aan de slag, want die haartjes groeien erg snel. Wist je dat een vrouw gemiddeld 16.800 haartjes heeft op haar benen? Wat een werk. Toen fonQ mij vroeg of ik in samenwerking met Remington IPL ontharing wilde testen met één van de apparaten was ik natuurlijk gelijk enthousiast.

Wat is IPL ontharen?

IPL ontharen, staat voor Intense Pulse Light. Het is een methode van ontharen met een vorm van licht, zoals de naam ook al doet vermoeden. De lichtpulsen van het IPL apparaat worden in het haarzakje omgezet in warmte, wat ervoor zorgt dat de groei van het haartje stilgelegd wordt. Het haartje zal vervolgens uitvallen en vaak niet meer, of veel dunner en langzamer terug groeien. Helaas geeft het geen permanent resultaat, zoals wel het geval is bij laserontharing. Toch scheelt het aardig wat scheermesjes en tijd op de langere termijn!

IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-Light

IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-Light

Met de IPL6500 i-Light Pro van Remington kan je eenvoudig thuis starten met IPL ontharen. Het apparaat is te gebruiken voor mannen en vrouwen met blond tot donker haar. Helaas kan je het apparaat niet gebruiken als je een donkere huid of lichtblonde, grijze of rode haartjes hebt. In het begin was ik een beetje sceptisch over IPL ontharen. De keren dat ik zo’n IPL apparaat had gezien leek het me behoorlijk pijnlijk. Maar je komt er natuurlijk maar op één manier achter of dat echt zo is, door het zelf te proberen.

IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightIPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightNaast het apparaat zelf zitten er twee opzetstukken bij, voor het lichaam en voor het gezicht. Hoewel ik het een beetje nadeling vond dat het apparaat op netstroom werkt en vastzit aan een snoer, bleek dat uiteindelijk geen probleem omdat daar rekening mee gehouden is en het snoer lang genoeg is. Het volledige behandelschema bestaat uit drie behandelingen met twee weken tussen elke behandeling. Na de periode van zes weken zou je resultaat moeten zien. Tijd om aan de slag te gaan! Omdat het belangrijk is dat de warmte zo snel mogelijk het haarzakje bereikt is het handig om van tevoren je benen te scheren. Zo gaat er minder warmte verloren en is de impact groter.

IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightIPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightIPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightZodra je het apparaat aanzet begint het lampje van de geïntegreerde huidsensor te knipperen. Om er zeker van te zijn dat het apparaat alleen gebruikt wordt door de juiste huidtypes wordt de huid eerst gescand. Als het huidtype geschikt is gaat het apparaat pas écht aan. Ook heeft het apparaat bevat een skin contact sensor. Dit betekent dat het apparaat alleen flitst als het lichtvenster genoeg in contact is met de huid. Hierdoor zal het apparaat nooit flitsen wanneer je de flits-knop per ongeluk indrukt.

Overigens heeft het lichtvenster een UV-filter waardoor de huid beschermd wordt. De flitsen zijn behoorlijk intens. Ook al heb je het lichtvenster goed in contact met de huis, de flits is dusdanig fel dat ik wel altijd even mijn ogen dichtknijp.

IPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightIPL ontharen met de Remington IPL6500 i-LightHet apparaat heeft 5 energiestanden. Niveau 1 is de laagste stand, niveau 5 de hoogste. De stand is eenvoudig af te lezen aan de ‘sparks’ die verlicht zijn. Door op het knopje te drukken ga je steeds een niveau hoger. Uiteraard begon ik netjes op niveau 1 omdat ik stiekem best een beetje bang was voor de ‘pijn’ van de lichtflitsen. Maar de lichtflitsen doen helemaal geen pijn! Je voelt een heel klein steekje, maar dat is echt een milliseconde. Na een aantal keer testen ging ik steeds een niveau hoger en binnen no-time zat ik op het hoogste niveau. Dat geeft ook nog eens het beste resultaat!

De minpunten

De Remington IPL6500 i-Light heeft twee kleine nadelen, maar deze zijn dusdanig klein dat het geen afbreuk doet aan het product in zijn geheel. Ik vind het jammer dat het apparaat bedraad is. Je moet toch even een plekje zoeken bij een stopcontact en er voor gaan zitten. Als het apparaat niet bedraad zou zijn zou ik hem misschien soms gewoon even gebruiken voor het slapen gaan bijvoorbeeld. De handleiding kan ook iets verbeterd worden. Het is een boekje met heel veel kleine lettertjes, waar ik meestal niet het geduld voor heb. Het zou fijner zijn als er een overzichtelijke guide zou zijn waar de verschillende stappen toegelicht worden met illustraties en slechts een aantal zinnen.

Het resultaat

De vraag is natuurlijk of het werkt! Ja, het werkt. Inmiddels heb ik het volledige behandelschema van zes weken afgerond en zijn er minder haartjes zichtbaar. Stiekem had ik verwacht dat het resultaat al iets beter zichtbaar was, maar er is in ieder geval een flinke vermindering! Tijdens de eerste zes weken heb ik het apparaat steeds op mijn rechterbeen gebruikt om zo mijn linkerbeen als vergelijking te kunnen gebruiken. De ‘pijn’ is verwaarloosbaar, dus die drempel is er in ieder geval niet. Als ik op deze manier elke twee weken het apparaat gebruik zijn mijn benen binnenkort helemaal glad!

Hebben jullie wel eens geëxperimenteerd met IPL ontharing?Disclaimer