De medaille van de JDRF walk in 2015

JDRF Walk 2015: Van type 1 naar type géén

Gisteren heb ik mijn eerste JDRF Walk meegemaakt! JDRF is een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder diabetes type 1. Dit doen ze door te focussen op mogelijke behandelmethoden en zelfs genezing. Om dit te verwezenlijken is natuurlijk geld nodig! Onder andere daarom wordt jaarlijks de JDRF walk georganiseerd waar je als team of individu mee kan lopen en voorafgaand gesponsord kan worden om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor het goede doel; een wereld zonder diabetes type 1.

We reden met onze mooie nieuwe bolide richting Zeist, de locatie waar de JDRF Walk dit jaar zou plaatsvinden. Toen we Zeist binnenreden viel me gelijk op hoe mooi en rustig het daar is. Vooral het natuurgebied rondom Slot Zeist is prachtig! Bij aankomst was het inmiddels lunchtijd en haalden we een hamburger en wat te drinken.

Naast de activiteiten die georganiseerd waren was er ook een informatiemarkt met een aantal organisaties en de nieuwste diabetesproducten. Hoewel ik voorlopig nog niet toe ben aan een insulinepomp en ik er ook nog niet helemaal over uit ben of ik dat wel wil, was het interessant om informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden.

Kraampjes op de JDRF walk in 2015

Wetenschappers & Onderzoek

Zoals ik eerder al vertelde zit ik op dit moment in mijn leergierige fase. Daarom vind ik het erg interessant om wetenschappers te horen spreken over de verschillende onderzoeken waar ze op dit moment mee bezig zijn. In het ‘theater’ was een sessie waar je vragen kon stellen aan vier wetenschappers, waaronder Henk-Jan Aanstoot van Diabeter en Bart Roep, die de afgelopen week veel in het nieuws is geweest. Inmiddels zit ik alweer een aantal weken in mijn honeymoonfase en omdat ik eigenlijk niet zo goed begrijp hoe dat allemaal werkt vroeg ik een wetenschappelijke uitleg. Helaas is de honeymoonfase een lastig iets en was daar niet echt een concreet antwoord op te geven. Het is een kwestie van afwachten en hopen dat de honeymoonfase zo lang mogelijk aanhoudt.

Presentaties tijdens de JDRF walk in 2015

Guinness World Record

Na de sessie met de wetenschappers was het tijd voor het Guinness World Record! Het record van meeste personen die gelijktijdig hun bloedglucose meten stond op 150 en dat hebben we gisteren met 341 mensen verbroken! Het was erg speciaal om daar deel vanuit te maken en dat je na het aftellen vervolgens 341 prikpennen hoort.

Het publiek tijdens de JDRF walk in 2015

De JDRF Walk!

Rond half drie begon de symbolische wandeling van vier kilometer door de prachtige natuur rondom Slot Zeist. Wat hadden we geluk met het weer! In de ochtend was het een beetje bewolkt, maar toen de walk begon kwam het zonnetje een beetje door. Onderweg werden er flesjes water en appeltjes uitgedeeld. Het was een fijne wandeling!

Na de walk was het tijd voor de uitslag van de loterij. Met onze zes loten hebben we helaas niks gewonnen, maar dat maakt niet uit! Het belangrijkste is dat het geld dat is opgehaald met de loten naar een goed doel gaat! Het doel van JDRF was om dit jaar de 125.000 euro op te halen en de uitslag was geweldig! Uiteindelijk is er 132.500 euro opgehaald!

Het was een leuke en leerzame dag!
Hebben jullie wel eens eerder gehoord over JDRF?