Keramiekwinkeltje in Kusadasi

Tijdens onze tweede vakantie in Kusadasi, vorig jaar, ontdekte we een super leuk keramiekwinkeltje. Aan de buitenkant ziet het er, gek genoeg, uit als een standaard toeristenwinkeltje, maar als je iets verder naar binnen loopt kom je in een kleurrijke hemel van keramiek terecht. Vorig jaar kochten we een turquoise olielampje en twee setjes van Turkse thee glaasjes. Ze verkopen en drinken namelijk op elke hoek van de straat Turkse thee en als je ook maar enigszins de intentie hebt om ergens een aankoop te doen krijg je vaak een klein glaasje Turkse thee aangeboden. Zo ook dit jaar. We waren nog geen tien minuten binnen toen de verkoper naar ons toe kwam en ons herkende van vorig jaar! Super leuk!

Het leuke keramiekwinkeltje in KusadasiHet aanbod is enorm. Ze hebben schaaltjes, vazen, borden, glazen, mokken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het mooie van dit keramiekwinkeltje is dat alles handgemaakt is en daarom dus uniek is. Je zal nooit twee dezelfde vaasjes vinden. Misschien wel qua stijl, maar in de uitwerking zal altijd een verschil te zien zijn. Dat maakt het extra leuk! Net zoals vorig jaar kochten we ook dit jaar hier onze souvenirs. Het is fijn om een handgemaakt en uniek souvenir te geven met een verhaal!

Het leuke keramiekwinkeltje in KusadasiHet leuke keramiekwinkeltje in Kusadasi

Voor onszelf kochten we een hele mooie kleurrijke pot. Is het een pot? Hoe noem je zoiets? Vaas met deksel? Hij was een klein beetje aan de prijs maar omdat het voorlopig onze laatste keer in Kusadasi was vonden we dat we wel een mooi aandenken mochten kopen voor in huis! De kleuren zijn geweldig! Verder kochten we nog wat kleine spulletjes zoals een olielampje en een klein bakje om bijvoorbeeld sieraden in te doen.

Vinden jullie spulletjes van keramiek ook zo mooi?