Mijn knusse werkplek in de woonkamer

Mijn knusse werkplek in de woonkamer

In de huizen waar ik de afgelopen jaren heb gewoond, was het gemis van een fijn werkplekje iets wat ik erg jammer vond. Als iemand die graag tijd besteed aan (online) projectjes, breng ik logischerwijs veel tijd door met mijn geliefde macbookje. Het niet hebben van een comfortabele werkplek zorgde er daardoor voor dat ik de dingen die ik graag wilde doen, daardoor soms niet gedaan kreeg. Ook was het soms lastig dat ik mij niet terug kon trekken en écht even helemaal alleen kon zijn; in mijn eigen wereld, met de nodige focus. 

Mijn werkplekje in het nieuwbouwhuis

Met de verhuizing naar het nieuwbouwhuis kwam daar verandering in. Daar zou ik voor het eerst een ‘eigen kamertje’ hebben; waar ik grootste plannen voor had! Ik had zelf een mooi en groot bureau gemaakt, met een houten blad van de bouwmarkt en een onderstel van het Deense designmerk HAY. Bij het raam had ik een zithoekje gecreëerd met een kastje van Ikea en een op maat gemaakt kussen. In de andere hoek van de kamer wilde ik een mooie kastenwand maken zodat ik ruimte had voor mijn boeken en andere spulletjes. Helaas heeft het nooit verder mogen komen dan het bureau en het zithoekje.

Nieuw huis, nieuwe plannen?

Ondanks dat de plannen veranderde en mijn eigen kamertje van korte duur was, kwam daar een eigen huis voor in de plaats. Toen ik voor het eerst de plattegrond zag, was het vinden van een geschikte plek voor mijn bureau en eigen werkplekje iets wat hoog op mijn lijstje stond. Het is een klein huisje, wat de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Maar dat is alleen maar leuk toch? Aan de voorkant heb ik mijn woonkamer. Aan de achterkant mijn slaapkamer en daartussenin heb ik een ruimte die onderdeel is van de woonkamer. De vorige bewoners hadden daar een piano staan en een mooie eethoek gemaakt. Helaas heb ik geen piano, en zie ik minder reden voor een grote eethoek. Daarom was dit de aangewezen ruimte voor mijn eigen werkplekje!

Decoratie uit Marokko

Een werkplek in de woonkamer

De ideeën die ik voor het nieuwbouwhuis in mijn hoofd had, zijn gezellig mee verhuisd. Doordat de ruimte iets beperkter is, was ik genoodzaakt om daar creatief mee om te gaan. Geen bureau, zithoekje, én kastenwand; maar een werkplekje met alles in één. Het zithoekje was plotseling niet meer zo relevant. Mijn werkplek is onderdeel van de woonkamer waar ik een mooie driezitsbank heb staan. Genoeg ruimte om te zitten lijkt mij zo.

Het bureau dat mee is verhuisd was helaas de groot voor de plannen die ik had. Daar heb ik samen met de hulp van mijn vader en een cirkelzaag een stuk vanaf gezaagd. Naast en boven het bureau heb ik opbergruimte gemaakt met kastjes van Ikea, en een op maat gezaagde plank die daarboven mooi tussen past. Dankzij een extra scherm kan ik indien nodig op twee schermen werken. Zeker op momenten dat ik thuis werk, komt dit erg goed van pas!

Mijn knusse werkplek in de woonkamer

En nu, is het klaar?

Als ik iets heb geleerd in mijn huisje, is dat iets nooit helemaal klaar of af is. In ‘de toekomst’ zou ik graag de muur tussen het bureau en de plank willen beplakken met kurk, zodat ik dat kan gebruiken als een groot prikbord / inspiratiewand. Dat is nog wel even een projectje omdat er ook een stopcontact zit en ik nog even niet weet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Maar dat is iets wat ik nog wel een keer wil gaan doen! Voor nu ben ik heel erg blij met mijn werkplekje. Zeker omdat het echt een leuk hoekje is geworden, ondanks dat het onderdeel is van de woonkamer.

Hoe heb jij je werkplekje ingericht?