Koolhydraatarme paprika-chilitortilla’s in een ovenschaal

Zelf koolhydraatarme paprika-chilitortilla’s maken

Sinds ik weer op mezelf woon, probeer ik ‘slim te koken’. Hierdoor zet ik binnen no time toch een betaalbare, overheerlijke maaltijd op tafel! Koken vind ik namelijk erg leuk, maar niet als je voor jezelf een uur in de keuken staat. Daarom kook ik vaak voor twee à drie dagen tegelijk en bewaar ik dit in bakjes. Dit low-carb recept voor paprika-chilitortilla’s is makkelijk te bereiden, snel klaar en ook nog eens gezond! Het is één van de recepten uit mijn vorige artikel over low-carb alternatieven. En hoewel de tortilla’s niet koolhydraatarm zijn, bevatten ze wel minder koolhydraten dan ‘normale tortilla’s. Door de mais weg te laten of te vervangen met iets anders, kun je het recept koolhydraatarmer maken.

Slim koken voor meerdere dagen

Met onderstaande ingrediënten maak je vijf paprika-chilitortilla’s. Je zou er per maaltijd misschien wel twee op kunnen, dat hangt een beetje van je eetlust af. Aangezien ik zelf geen hele grote eter ben en ik genoeg heb aan één tortilla, kan ik hiermee een aantal dagen vooruit! Het fijne van ‘slim koken’ is ook nog eens dat je de hoeveelheid koolhydraten per maaltijd maar één keer uit hoeft te rekenen. Verdeel je alles gelijkmatig, is deze hoeveelheid voor alle bakjes hetzelfde.

Ingrediënten om zelf paprika-chilitortilla’s te maken

Ingrediënten voor paprika-chilitortilla’s

Voedingswaarden per tortilla: 25 koolhydraten.
Bereidingstijd: 15 minuten.

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s (geel of rood)
  • 300 gram mais
  • 200 gram geraspte kaas
  • 5 paprika-chilitortilla’s (van No Fairytales)

How to: het super snelle stappenplan

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Hierna snijden we alvast alle groenten. Snijd de uien, knoflook en paprika’s in kleine stukjes. Kruid het geheel met een beetje pikant paprikapoeder als je van een klein beetje spicy houdt.

Pikante paprikapoeder en een groentemix

Doe de groentemix in een wok of een normale pan en roerbak dit voor zo’n vijf minuten op hoog vuur. Voeg de mais na deze vijf minuten toe en verwarm deze een beetje mee, maar niet te lang.

Mais voor de koolhydraatarme paprika-chilitortilla's

Pak een bord en leg daar een tortilla op. Bestrooi deze met een beetje geraspte kaas en schep het groentemengsel op de eerste tortilla. Rol deze dicht en leg de tortilla in een ovenschaal. Dit doe je vervolgens ook voor de resterende vier tortilla’s. Als ze allemaal in de ovenschaal zitten, kun je het restant van het groentemengsel en de geraspte kaas nog toevoegen als topping.

Eet smakelijk!

Bak de tortilla’s vijf minuten in de oven. Et voilà! Dat was snel, toch? 😉 Leuk weetje: normaal gesproken vind ik het lekkerder om eten op te warmen in een pan en probeer ik de magnetron te vermijden. Maar in dit geval vind ik de tortilla’s uit de magnetron ook erg lekker. Het heeft zelfs een beetje mijn voorkeur gekregen. Wie had dat gedacht! 😉

Heb jij weleens tortilla’s op groentebasis gegeten?