Kreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Terwijl ik dit schrijf lig ik op een comfortabel ligbedje in het zonnetje van Kreta. Wel met een lange broek en een t-shirtje, want het is nog net iets te koud voor een kort broekje. Vanochtend (als jullie dit lezen, gisterenochtend) zijn we aangekomen bij Koules Estate, een prachtig landgoed met een aantal villa’s, met ieder hun eigen privezwembad. Om me heen hoor ik vogeltjes tsjirpen en de gezellige familie van de twee eigenaren die aanwezig is, aangezien het op dit moment Pasen is op Kreta en dit groots gevierd wordt.

Zondagnacht om kwart over drie ben ik met de taxi naar Schiphol gebracht. Ik belande direct in een grootst avontuur aangezien de taxichauffeur vastberaden langs de afslag Schiphol reed. Ik attendeerde hem erop dat hij verkeerd reed, maar hij zei dat hij de volgende afslag moest hebben. Een kwartier laten stonden we op het bedrijventerrein van Schiphol, waar hij tot de conclusie kwam dat we inderdaad verkeerd waren gereden.. Aangezien het hem aardig wat moeite kostte om het juiste adres te vinden, nam ik de rol van navigatiesysteem op me en kwam ik uiteindelijk toch nog aan bij vertrekhal 1, waar mijn lieve collega Rachel (ook van Eliza was here) al een tijdje op me stond te wachten.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateEenmaal op Schiphol ging het allemaal vrij snel. Binnen no-time zaten we bij de gate en eventjes later vlogen we op zo’n tien kilometer hoogte richting Kreta. Bij het naderen van Kreta zag ik de zee steeds blauwer worden, zo mooi! We haalde onze huurauto op, die overigens bij Eliza was here altijd inclusief is, en toen kon het grote avontuur beginnen!

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe natuur die ik tot nu toe heb gezien op Kreta is enorm divers. Het ene moment zie je een stuk gras, dan een rots, dan weer een berg bedekt met ijs en eventjes later weer een bosgebied. Het is echt een genot om met de auto over het eiland te rijden.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Ons verblijf voor twee nachten, Koules Estate

Ongeveer een uur later kwamen we aan bij het paradijs; Koules Estate. Het is jammer dat het zo frisjes is, anders was ik direct het privezwembad ingesprongen! We zijn enorm gastvrij ontvangen door de eigenaren Giorgos en zijn zus Valia. Ze waren bezig met de voorbereidingen van een grote maaltijd; ze vierden namelijk Pasen op Kreta! Samen met een aantal andere gasten van Eliza was here werden we uitgenodigd om samen met de hele familie over twee uurtjes lekker te gaan eten. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Nadat we eventjes naast ons privezwembad in de zon hebben gelegen gingen we naar de prachtige tuin, waar we met zijn allen hebben genoten van de Griekse kookkunsten.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe familie had enorm veel lekker eten klaargemaakt, met als specialiteit een lam aan het spit. Met Pasen is dat een traditie en wordt de lam aan het spit door iedereen ook gezien als het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het lekker zou vinden, maar ik was blij verrast! Daarnaast waren er nog allemaal andere lekkernijen zoals pasta, Griekse cinnamon rolls en erg veel kaas. Het was heel erg gezellig en het was natuurlijk ook een hele eer om zo warm door een onbekende familie ontvangen te worden op zo’n (voor hun) belangrijke feestdag!

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe zonsondergang vanuit onze villa was prachtig! ’s Avonds zijn we lekker op tijd ons bedje ingedoken omdat we aardig moe waren na zo’n lange, maar leuke dag! Na een goed nachtje slaap kunnen we er weer tegenaan, de komende week gaan we namelijk nog veel meer accommodaties van Eliza was here bezoeken! Indien het mogelijk is qua tijd en de kwaliteit van de internetverbinding hoop ik deze week nog een aantal updates te plaatsen!

Kreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Zijn jullie wel eens op Kreta geweest?