Gedroogde kruiden organiseren met kruidenpotjes

Gedroogde kruiden organiseren met kruidenpotjes

Als ik naar de inhoud van mijn keukenkastjes kijk, heb ik het liefst dat alles netjes georganiseerd en overzichtelijk is. Al die verschillende merken, verschillende formaten van potjes, wat een chaos. Het liefst koop ik twintig dezelfde kruidenpotjes om de kruidenla iets overzichtelijker te maken. Tsja… en als je dat zo graag wilt, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? 😉

Kruidenla in de keuken

Waar koop je glazen kruidenpotjes?

Als je je kruiden op een overzichtelijke manier wilt organiseren kun je een kruidencarrousel kopen, van bijvoorbeeld Joseph Joseph, of je kunt zelf aan de slag gaan! Omdat ik het leuk vind om zelf dingen te maken, besloot ik om voor die richting te gaan. In mijn zoektocht was ik al een tijdje op zoek naar geschikte kruidenpotjes, maar helaas kon ik niks vinden. Totdat ik opeens bedacht dat ik vergeten was om langs de Dille & Kamille te gaan. Natuurlijk hebben die kruidenpotjes! Vier verschillende varianten zelfs! Ik koos voor de langwerpige kruidenpotjes met een schroefdop. Het potje heeft een klein roostertje zodat de hoeveelheid kruiden die uit het potje komt een beetje verdeeld wordt.

De kruiden heb ik met behulp van een klein trechtertje in de potjes gekregen. Het lijkt op het eerste gezicht een makkelijk klusje, maar het duurt langer dan je denkt. Nadat je de kruiden in het trechtertje doet is het bij veel kruiden nog een hels karwei om het vervolgens weer uit het trechtertje te krijgen. Vergeet ook niet om na elk kruidenpotje even het trechtertje schoon te maken anders krijg je allemaal verschillende smaakjes door elkaar heen. Als je eenmaal de kruiden van de originele kruidenpotjes in de nieuwe kruidenpotjes hebt gekregen ben je er nog niet.

Je kan de kruiden er wel in doen, maar vervolgens heb je geen idee welke naam bij het potje hoort! Daar heb ik labels op de kruidenpotjes geplakt van mijn Dymo lettertang! Sinds ik die in huis heb label ik echt alles haha. Maak een label met daarop de naam en plak deze vervolgens op het kruidenpotje. Super eenvoudig! Ik ben begonnen met vijf kruidenpotjes, maar ik ga snel de overige 15-20 kopen! Hoera voor een georganiseerde keukenlade!

Hoe heb jij je kruiden georganiseerd?