Low carb spaghetti met chorizo en champignons

Low carb spaghetti met chorizo en champignons

Mijn bloedglucosewaarden zijn ‘makkelijker’ te managen met een low-carbdieet. Hoewel ik mij hiervan bewust ben, ga ik toch vaak voor koolhydraatrijke producten, zoals brood, pasta en rijst. Of dit een speciale reden heeft? Nee, volgens mij niet. Als ik ‘honger’ heb, dan kies ik toch sneller voor een rijkgevulde pasta, in plaats van een salade of een maaltijd met veel groente. Omdat ik merk dat ik hier niet de enige in ben, deel ik vandaag één van mijn low carb recepten.

Diabetes en voeding: Low-carb of niet?

Na de diagnose van diabetes type 1 kwam ik erachter dat het beter is om niet alleen kleinere porties te eten, maar ook meer low-carb gerechten. Omdat ik altijd heb gezegd dat ik alles kan eten wat ik wil, zolang ik er maar insuline voor toedien, heb ik mij nooit echt verdiept in andere voedingspatronen en/of diëten. Doordat ik de laatste tijd een beetje begon te twijfelen aan mijn eigen ‘credo’, ben ik mij nu steeds meer aan het verdiepen in de alternatieven. En zo nu en dan probeer ik ook verschillende low carb recepten uit om te kijken of het bevalt!

Eén van die probeersels resulteerde in een supermakkelijk, snel en low-carb recept: courgette spaghetti met chorizo en champignons. Als je van een pastamaaltijd met een klein beetje pit houdt, kan ik je garanderen dat je dit erg lekker zult vinden!

Ingrediënten om zelf low carb spaghetti te maken

Recept voor low carb spaghetti met chorizo en champignons

Voor ongeveer 2 personen.
Voedingswaarden per 100 gram: 4 koolhydraten.
Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten

  • 100 gram chorizo
  • 1 ui (ongeveer 110 gram)
  • 300 gram courgette spaghetti 
  • 200 gram champignons 
  • 2 tenen knoflook

Stap 1

Snijd de ui en de knoflook klein en hak de champignons in plakjes. Doe dit ook voor de chorizo, mits deze nog niet gesneden is. Door alles aan het begin alvast te snijden, hoef je je hier later geen zorgen meer over te maken en kom je niet in de knoei qua timing. Zodra alles gesneden is, kun je verder met de tweede stap! 😉

Stap 2

Verhit een koekenpan en bak de chorizo in ongeveer 3-5 minuten lekker krokant. Schep de chorizo uit de pan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje, op een bord of in een schaal. Er komt namelijk best nog wat vet vanaf en dit wil je liever niet op je keukenblad hebben. Het achtergebleven vet kun je in de koekenpan laten; dit gebruiken we namelijk voor de uien!

Stap 3

Bak de ui ongeveer 3-4 minuten in het achtergebleven vet en voeg daarna de champignons en de knoflook toe. Bak alles vervolgens nog 4 minuten op hoog vuur. 

Champignons in een pan

Stap 4

Meng de courgette spaghetti erdoorheen en voeg de chorizo toe. Je hoeft de courgette maar één minuut mee te bakken: het gaat erom dat het een beetje opwarmt.

Stap 5

En dan is het tijd voor de laatste stap: voeg peper en zout toe! Je kunt deze stap ook overslaan, want er zit al genoeg smaak aan het gerecht. Maar als je wilt, kun je nog wat extra peper en zout toevoegen!

Low carb spaghetti met chorizo en champignons

Et voilà! Een supergezonde maaltijd met veel groente, weinig koolhydraten én een licht pittig smaakje.

Eet smakelijk!