Maak zelf een magnetisch boodschappenlijstje

Maak zelf een magnetisch boodschappenlijstje

“De melk is op! Vergeet je niet om een nieuw pak te halen?”“Komt goed, dat onthoud ik wel!” – Totdat je de volgende dag tot de conclusie komt dat je inderdaad netjes naar de Albert Heijn bent gegaan om boodschappen te doen, maar de melk helaas bent vergeten. Stom. Had je dat nou maar opgeschreven. Laatst zag ik handige notitieboekjes van Paperchase, met aan de achterkant een magneet zodat je hem bijvoorbeeld op de koelkast kan hangen. Super handig! Hoewel de notitieboekjes van Paperchase super leuk zijn, is het ook leuk om zelf een magnetisch boodschappenlijstje te maken.

Het enige wat je nodig hebt is iets wat lijkt op een notitieboekje (of blokje), een magneetje, wat lijm en eventueel wat washi tape. Je plakt het magneetje met wat lijm aan de achterkant van het notitieboekje en lijmt daar vervolgens nog een extra velletje papier overheen, zodat het magneetje niet kan krassen op je koelkast. Dat was het! Wauw, een DIY in één zin! 😉 Omdat het velletje papier wat ik gebruikte iets te kort was en je de lijm nog kon zien heb ik hier een klein stukje washi tape overheen geplakt, ziet het er gelijk wat leuker uit.

Zo simpel is het! Op deze manier bespaar je zo’n zeven euro en heb je een leuk zelfgemaakt boodschappenlijstje aan de koelkast en vergeet je nooit meer wat!

Hebben jullie ook een boodschappenlijstje in de keuken of onthouden jullie alles?