Marshmallowkoekjes met chocolade

Marshmallowkoekjes met chocolade

Marshmallows, koekjes en chocolade, dat is toch de beste combinatie ooit?! Op de website van Allerhande kwam ik een recept tegen om zelf marshmallowkoekjes met chocolade te maken. Hoewel het er misschien een beetje ingewikkeld uitziet, zijn deze marshmallowkoekjes super eenvoudig om zelf te maken. In totaal ben je er ongeveer een uurtje mee bezig. Aan de hand van een aantal foto’s zal ik jullie laten zien hoe ik deze marshmallowkoekjes heb gemaakt en hoe makkelijk het is!

Ingrediënten voor marshmallowkoekjes

Met onderstaande ingrediënten kan je tien marshmallowkoekjes maken.

  • 20 mariabiscuits
  • 10 marshmallows
  • 200 gram pure chocolade
  • snoepjes om de koekjes mee te versieren

Dit is hoe je de koekjes maakt

Leg tien mariabiscuits op een bord en leg op elk koekje een marshmallow. Doe het bord 20 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Als het goed is zijn de marshmallows daarna twee keer zo groot. Leg de andere tien mariabiscuits op de zachte marshmallows, pas op voor je vingers, de marshmallows zijn heet! Laat de marshmallowkoekjes vervolgens dertig minuten afkoelen.

De marshmallowkoekjes zijn in principe klaar, maar er mist nog een essentieel ingrediënt, namelijk de chocolade! Tijd om de marshmallowkoekjes onder te dompelen in de chocolade. Breng een pan met heet water langzaam aan de kook en hang er een grote schaal in, zorg er goed voor dat de schaal het water niet raakt. Roer de chocolade terwijl deze smelt, net zolang totdat het allemaal gesmolten is en mooi glad is.

Pak een bord of een bakplaat. Leg daar een velletje bakpapier op. Doop de marshmallowkoekjes in de chocolade en leg deze vervolgens op het bakpapier. Gebruik je creativiteit en versier de marshmallowkoekjes met lekkere snoepjes en strooisels! Laat de marshmallowkoekjes afkoelen totdat de chocolade hard geworden is. Eet smakelijk!

Marshmallowkoekjes met chocolade

Hebben jullie wel eens zelf marshmallowkoekjes met chocolade gemaakt?