Mijn BMI streven komt weer in zicht!

Het is alweer een tijdje geleden (zeg maar gerust anderhalf jaar…) dat ik mijn avonturen rondom het aankomen heb gedeeld en aangezien er toch een aantal ontwikkelingen zijn geweest in deze periode leek het me wel weer eens tijd voor een update!

Hoe zat het ook alweer?

Begin 2010 kreeg ik pfeiffer en viel ik acht kilo af. Dat klinkt niet heel erg drastisch, maar als je al niet zoveel weegt is dat aardig wat. Soms kwamen er een paar kilo’s bij, maar die waren er ook zo weer vanaf. Begin 2014 besloot ik om er alles aan te doen om weer aan te komen en richting een gezond BMI te gaan. Dankzij mijn plan de campagne ging ik in drie maanden tijd van 17.8 naar een BMI van 18.8, super fijn! Daarna heeft het allemaal op een laag pitje gestaan en stond ik nog maar één keer per twee maanden op de weegschaal.

Mijn BMI streven komt weer in zicht

Maar toen…

Begin 2015 viel ik opeens twee kilo af, maar dacht ik daar niet echt bij na, totdat ik gediagnostiseerd werd met diabetes en zag dat mijn BMI in een paar maanden tijd weer van 18.6 naar 16.9 was gegaan. Gelukkig herstelde mijn lichaam vrij snel toen ik insuline begon te gebruiken en zit ik inmiddels weer netjes op een BMI van 18.4, hoera! Ongeveer een maand voor de diagnose waren we nog speciaal een dagje naar Amsterdam geweest om nieuwe broeken te kopen. Inmiddels zitten die toch wel ietsjes te strak. Als ik op dat moment had geweten had dat ik een paar kilo kwijt was geraakt had ik dat natuurlijk nooit gedaan!

Mijn BMI streven

Hoewel een BMI van 18.4 al een stuk fijner is dan 16.9, ben ik er nog niet helemaal. Mijn BMI streven is 19 en dat betekent dat ik nog ongeveer twee kilo moet aankomen voordat ik dat bereikt heb! Nu ik diabetes heb zijn mijn eetgewoontes de afgelopen maanden erg veranderd. Omdat ik niet meer onbeperkt tussendoortjes kan eten en kan snoepen had ik verwacht dat ik weer helemaal opnieuw moest beginnen, maar gek genoeg kom ik juist aan!

Mijn BMI streven komt weer in zicht

Mijn dagelijkse ontbijt met vruchtenyoghurt, banaan, cruesli en whey isolaat crispy.

Normaal gesproken rende ik na het avondeten direct naar de keuken voor zoute stokjes, een zak chips, milka koekjes, drie raketjes en ga zo nog maar even door! 😉 Doordat ik dat niet meer doe, is mijn eetlust voor de drie maaltijden op een dag enorm vergroot en eet ik meer dan ooit. Wat ook wel grappig is; Toen ik begon met mijn hele aankomen project was ik vastbesloten om nooit te gaan hardlopen, want dan zou ik waarschijnlijk nog meer afvallen. Nu ga ik zo’n 2 a 3 keer per week hardlopen en kom ik nog steeds aan!

Om een lang verhaal kort te maken; Het gaat goed, mijn BMI streven ligt weer in zicht en ik doe nog steeds mijn best om die extra kilootjes erbij te krijgen! 🙂