Mijn favoriete food hotspots in Gerona

Mijn favoriete food hotspots in Gerona

Gerona heeft in de afgelopen jaren langzaam een plekje in mijn hart veroverd. Ondanks dat ik niet meer regelmatig heen en weer zal reizen voor werk (want: nieuwe baan), zal het altijd blijven voelen als een ‘tweede thuis’. Vooral dankzij de mensen en alle mooie herinneringen, maar ook doordat veel van de hotspots in Gerona zijn gaan voelen als ‘mijn plekjes’. 

Een abrupt ‘afscheid’ 

Drie maanden geleden wandelde ik nog nietsvermoedend door Gerona. Niet wetende dat het voorlopig ‘de laatste keer’ zou zijn. Als ik dat had geweten, had die week er heel anders uitgezien. Mijn laatste bezoekjes aan Gerona zouden in de twee opvolgende maanden zijn, maar Corona gooide roet in het eten. Het voelt vreemd om na elke 4 weken op en neer gereisd te hebben naar Gerona, er nu opeens meer dan drie maanden niet geweest te zijn. Hopelijk is het snel weer mogelijk en veilig genoeg om naar Gerona te vliegen. Ik kijk ernaar uit om mijn voormalig collega’s weer te zien, maar ook om ‘mijn laatste week’ in Gerona op een goede manier door te brengen: in mijn favoriete restaurantjes! 

De leukste restaurantjes in Gerona 

Tijdens mijn bezoeken aan Gerona heb ik heel wat food hotspots mogen ontdekken. In groepen, met een klein gezelschap, maar ook veel alleen. Zo is mijn lijst met favoriete cafés en restaurantjes inmiddels best wel flink. Het is lastig om er een top 5 van te maken, want: er zijn meer dan 5 goede restaurants, en het is lastig om er een volgorde in aan te brengen. Ze zijn allemaal op hun eigen manier bijzonder! Eerder deelde ik al een lijst met mijn favoriete koffietentjes in Gerona en nu deel ik graag mijn favoriete food hotspots, voor als je een leuke plek zoekt voor lunch of avondeten! 

La Piccola 

Mijn eerste twee favoriete food hotspots zijn de plekjes waar ik altijd met mijn team naartoe ging voor onze de zogenaamde ‘teamlunch’. La Piccola is een fijn Italiaans restaurant met de aardigste eigenaar die er is. Altijd even een handje schudden, een aantal woorden Spaans uitwisselen; die man wist altijd een lach op mijn gezicht te toveren. De gerechten zijn erg divers, maar hebben allemaal een Italiaanse twist. 

Website / Locatie & Openingstijden

L’Argadà

De naam van het tweede restaurant moet ik altijd even opzoeken, ondanks dat ik er al tientallen keren geweest ben. We noemen dit restaurant altijd ‘The BBQ place’ of ‘La BBQ’. Dat is namelijk de naam voor de mixed grill, die we meestal bestelden als we er ’s avonds gingen eten. Tijdens de lunch bestelde ik steevast de asperges en de butifarra: een typisch Catalaanse worst. Als je benieuwd ben naar de Catalaanse keuken is dit een leuk restaurant om naartoe te gaan. Zo heb ik er ook een keer calçots gegeten: een combinatie van een prei en lente-ui, bereid op de grill. Heel lekker! 

Website / Locatie & Openingstijden

La Tagliatella

Als het aan mij ligt dan eet ik elke avond pizza. Met zo’n lekkere dunne bodem, bereid in de steenoven. Als we met een wat grotere groep waren, dan kwamen we vaak uit bij La Tagliatella: een keten van Italiaanse restaurants. De bediening is daar vrij vlotjes, wat met een grote groep soms wel fijn is. Van de pasta was ik niet heel erg onder de indruk, maar van de pizza wel. De pepperoni piccante is nog nooit tegengevallen! Wat later ook een kleine traditie werd, was de sangria met prosecco. Aanradertje 😉

Website / Locatie & Openingstijden

Nibble

Bite me. Love me. Eat me. Dat is wat er op de muur staat van het moderne restaurant Nibble. Het is voor velen nog steeds een onbekend restaurant, ondanks dat het er alweer eventjes zit, maar ik was vanaf dag één verkocht. Het is een restaurant met een concept dat ik nog niet eerder gezien heb: de nibb. Een basis van een zoutkoekje in de vorm van een taco, met daarin een lekkere vulling. Omdat ik groot fan ben van de Catalaanse butifarra bestelde ik vaak de Butinibb. Glaasje wijn erbij. Chocolade coulant als toetje. Wanneer mag ik weer?!

Website / Locatie & Openingstijden

Le Bistrot

Als je op zoek bent naar een romantisch restaurant in Gerona, dan is Le Bistrot de place to be. In een smal zijstraatje vind je het restaurant halverwege de trappen van ‘Sant Domènec’. De tafeltjes staan verspreid over de verschillende plateaus van de trappen en het is in de zomer een plaatje om te zien. Wat betreft de menukaart is het even puzzelen. Er is namelijk alleen een Catalaanse versie. Ze staan bekend om hun pizza’s, wat ik zelf altijd een beetje misleidend heb gevonden, aangezien dat bij hen een pizza op brood betekent. Wel super lekker. De sobrassada is mijn favoriet: een worst afkomstig van de Balearen. Ook de vleeslasagne is een echte aanrader, en dan met twee bolletjes koffie ijs toe. Heerlijk!

Website / Locatie & Openingstijden

Konig

Niet het meest gezellige restaurant, maar wel erg lekker. Fijn als je gewoon eventjes iets wilt eten op een terras, maar geen zin hebt in iets ingewikkelds. Hier bestel je de lekkerste patatas bravas van Gerona: krokante aardappeltjes met een licht pikant sausje. Lekker als snack bij een glaasje drinken, of bij het avondeten.

Website / Locatie & Openingstijden

Federal

Mijn ‘geheimpje’ in Gerona is Federal. Het is namelijk meer een hotspot waar je naartoe zou gaan voor een kopje koffie of een lekkere lunch, maar als je in de avond graag een beetje op tijd wilt eten dan kun je er ook naartoe. Waar de meeste restaurants namelijk pas rond de klok van acht opengaan, is dat juist het moment dat Federal sluit. De kaart is niet heel groot, maar het kleine aantal gerechten die ze hebben zijn heel erg lekker! De keren dat ik alleen in Gerona was, vond ik het fijn om ’s avonds vanuit kantoor hier naartoe te gaan voor mijn avondeten, zodat ik daarna gelijk door kon naar het hotel en dus niet eerst tot acht uur hoefde te wachten. 

Website / Locatie & Openingstijden

Rocambolesc

Dé bekendste ijssalon van Gerona, of misschien zelfs wel van Spanje. Als je graag foto’s maakt van je eten, dan is het zeker de moeite waard om hier een ijsje te halen. Want wat je ook bestelt, het is hoe dan ook fotogeniek. En misschien nog wel belangrijker: overheerlijk! Je kiest de basis voor je ijsje en vervolgens kies je een aantal toppings. Je kunt zelfs suikerspin kiezen als één van de toppings! Heaven on an ice cream!

Website / Locatie & Openingstijden

Hopelijk kunnen we snel weer op reis. Ik kan namelijk niet wachten om weer naar Gerona te vliegen! 🙂