Mijn nieuwe kapsel; Het spannende verhaal

Het was een drama, heel veel beter kan ik het niet omschrijven denk ik. Twee a drie weken geleden deelde ik met jullie mijn idee om mijn haartjes te laten kortwieken. Lang haar is leuk, maar ik was het een beetje zat. Ik twijfelde heel erg of ik het nu wel of niet moest doen, maar na jullie reacties was het duidelijk, ik ga het gewoon laten knippen! Uiteindelijk duurde het nog even voordat ik daadwerkelijk de kapsalon binnen stapte, maar dat had ik misschien beter niet kunnen doen.

Haartjes laten knippen bij Brainwash? Never again!
Omdat ik slim probeer te zijn wat betreft centjes, besloot ik om naar Brainwash te gaan. Daar kost het slechts €16,50 om je haartjes te laten knippen. Misschien in eerste instantie een slimme gedachte, maar dit bleek een grote fout te zijn. Soms overdrijf ik, maar in dit geval niet. Het ging echt letterlijk zo; Ik kwam binnen, zei dat ik mijn haartjes wilde laten knippen en ging in de kappersstoel zitten. Nadat ik wat inspiratie liet zien aan de kapster van hoe ik het wilde hebben nam ze de kappersschaar in haar hand. Vervolgens (nu komt het hoor) kamde ze mijn haar langs mijn hoofd (het zat nog coupe a la windhoos, mijn scheiding was ook nergens meer te bekennen), pakte ze de schaar en knipte ze het recht af, mijn hele hoofdje rond. “Is dit een goede lengte?” vroeg ze. “Euh ja, denk het wel” antwoorde ik verward. “Nou! Dit is het dan! Ja is misschien een beetje snel maar dit is zoals het is op de foto’s” zei ze vol trots. SERIEUS? Oke. Nou. Ja. Dankjewel?

Ik was flabbergasted. Vijf minuten duurde het. Niet gewassen. Niks aan gedaan. Zonder verdelingen te maken, puntjes uit te dunnen, helemaal niks. Gewoon met een schaar, zoals kinderen barbie haar knippen, mijn lieve haartjes, verpest. Maar ik had niet het lef om er iets over te zeggen, madame heeft waarschijnlijk een kappersopleiding gedaan en misschien hoort het wel zo.

Mijn nieuwe kapsel het spannende verhaalMijn nieuwe kapsel het spannende verhaalLinks: Het resultaat van de kapper. Heel veel rechter dan dit kan het niet. Volgens mij is dit ongeveer hetzelfde resultaat als je een paardenstaart afknipt. Rechts: Elke keer als ik mijn haar in een staart deed viel het weer uit elkaar, ik had wel een mooi matje (argh!)

Mama to the rescue!
De dagen daarna heb ik zo min mogelijk in de spiegel gekeken en heb ik mijn haar in een staart, voor zover dat nog kon, gehad. Toen mijn mama terug was van vakantie (ook kapster, maar dan goed) werd hetgeen wat ik eigenlijk al wist bevestigd. Compleet verpest, hartstikke scheef, geen model te bekennen. Gelukkig heeft mijn lieve mama mijn haartjes kunnen redden. Daardoor is het wel een stuk korter dan wat in eerste instantie de bedoeling was, maar zit het wel zoals het hoort te zitten! Jaaay voor mama’s die haartjes kunnen knippen! 😀

Al met al ben ik alsnog, na dit hele avontuur, erg blij met het resultaat!

Mijn nieuwe kapsel het spannende verhaal

Is jullie nieuwe kapsel ook wel eens verpest bij de kapper?