Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!

Afgelopen dinsdag was het precies een jaar geleden dat we de koop- en aanneemovereenkomst van ons huis hebben getekend. Het is vreemd hoe snel een jaar voorbij kan vliegen, maar ergens toch langzaam lijkt te gaan. We zijn al zo ontzettend lang bezig met het huis, dat ik echt de nachtjes aan het aftellen ben totdat we gaan verhuizen; en dat zonder precieze opleverdatum. Knap he? 😉

Ongeveer vier maanden geleden deelde ik de voortgang van ons nieuwbouwhuis tot aan dat moment. We gingen van een stuk grond, naar heipalen, een fundering en de eerste buitenwanden. Halverwege juni kwam de tweede verdieping op het huis en werden ook de zijwanden van de zolder geplaatst. Als je het huis toen zag zou je denken dat ze een week later het dak zouden plaatsen en dat het dan waterdicht gemaakt zou worden. Maar dat bleek helaas niet het geval. Wel werden er steigers geplaatst, zodat ze konden beginnen met het metselwerk en de verdere afbouw. We waren nog eventjes bang dat de kleur van de bakstenen niet voldeed aan onze verwachtingen, het is toch altijd anders in het echt. Maar dat viel gelukkig mee. De kleur is oranje/rood gemêleerd en heel erg mooi! Ondertussen werd er binnen ook doorgewerkt en is er al veel van het leidingwerk gelegd.

Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Hoewel de bouw natuurlijk al lang en breed begonnen was, werd eind juni de start van de bouw op een feestelijke manier gevierd, samen met de toekomstige bewoners van de volgende bouwstroom. Omdat onze casco’s al stonden mochten we met een spuitbus een ‘kunstwerk’ achterlaten. Toch leuk om je eigen huis te claimen en de muren te bekladden! Gelukkig zien we er nu niks meer van!

Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!

Oplevering in december, of toch niet?

In de maand juli leek er eigenlijk niet zoveel meer te gebeuren… Zeker omdat het in de maand juni heel snel ging en we zeven (!!) keer waren gaan kijken, was het behoorlijk teleurstellend om bij iedere keer dat we gingen kijken te moeten constateren dat er niks veranderd was. De bouwvakantie die plaatsvond van halverwege juli t/m halverwege augustus hielp natuurlijk ook niet mee. Daardoor heeft de hele bouw, zeker voor ons gevoel, aardig lang stil gestaan. We begonnen wat onzeker te worden over de initiële opleverdatum die ons gegeven was: in december. Niet lang daarna kregen we inderdaad een e-mail met het nieuws dat de bouw met twee maanden was vertraagd. In verband met de aantrekkende huizenmarkt blijkt er een tekort te zijn aan specialisten. Mooi voor de Nederlandse economie en huizenmarkt, maar minder voor ons. Nu zitten wij op zich in een luxesituatie aangezien we een appartement huren en niemand ons verplicht om te verhuizen. Maar de dubbele lasten en wens om te verhuizen zorgt er toch voor dat we liever gisteren dan morgen alles inpakken.

Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Begin september zat er eindelijk een dak op het huis! Nét op tijd voor alle flinke regenbuien die we in die maand hebben gehad. Tijdens de laatste kijkdag halverwege oktober bleek ook dat er binnen aardig wat was gebeurd! Zo was de vloerverwarming gelegd, afgesmeerd met een dekvloer en hadden we ook opeens twee trappen in huis! Eventjes later werd ook de dakkapel geplaatst, die boven verwachting groot is. Dat had ik echt totaal niet verwacht! Afgelopen week zijn de dakpannen gelegd en is het dak klaar. Bij de eerste huizen zijn ze nu al begonnen met het weghalen van de steigers en dan staat er opeens een écht huis! De komende maanden staan volledig in het teken van de afbouw; hopelijk gaat dat voorspoedig en komt de opleverdatum niet verder in gevaar. Het zal nog wel eventjes duren voordat we kunnen verhuizen, maar we komen met elke dag weer een beetje dichterbij! 🙂

Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!Nieuwbouwhuis; we hebben een dak!

Nog eventjes geduld!