Ontbijten bij de Yoghurt Barn in Rotterdam

Ontbijten in Rotterdam; mijn drie favoriete adresjes!

Dat er ‘vroeger’ een periode is geweest waarin ik mijn dag begon zonder een goed ontbijt (want: puber, alles is stom, ontbijt ook), kan ik mij bijna niet meer voorstellen. Het is nu misschien wel mijn favoriete ‘maaltijd’ van de dag. De dag begint voor mij als ik beneden het pruttelende geluid van het koffiezetapparaat hoor, terwijl ik nog eventjes in bed lig te soezen. Ik heb het altijd lastig gevonden om uit bed te komen in de ochtend, maar na veel verschillende dingen geprobeerd te hebben, bleek een goede kop cappuccino dé manier. Blijkbaar kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een kopje koffie koud te laten worden én heb ik het geluk het liefste vriendje van de wereld te hebben!

Eenmaal beneden maak ik voor mezelf een simpel, voedzaam en bovenal: een lekker ontbijtje klaar. Mijn ontbijt bestaat elke dag uit dezelfde ingrediënten en hoeveelheden, want dat maakt het ingeven van de juiste hoeveelheid koolhydraten toch wat makkelijker en daarmee het in balans houden van mijn bloedglucose ook. Het eten van boterhammen kost mij erg veel moeite in de ochtend; dat is ook gelijk de reden waarom ik ooit op een dag, ben overgestapt op yoghurt als ontbijt. Met de juiste toevoegingen maak je met yogurt als basis van elke ochtend een klein feestje. Een beetje muesli, cruesli of granola om mee te beginnen, een beetje fruit erbij en dan hagelslag of vlokken als topping/extra. Zolang het maar zoet en een beetje crunchy is, ben ik blij! 😉

Maar op zijn tijd vind ik een beetje afwisseling ook wel lekker. Iedere dag maar hetzelfde ontbijten is ook niet alles en gaat op den duur ook vervelen. Gelukkig woon ik op steenworp afstand van de mooiste metropool van Nederland; mijn geliefde thuis, Rotterdam. Op het gebied van culinaire hotspots doen we het de laatste paar jaren erg goed en komen er nog steeds elke maand nieuwe plekjes bij! Mijn favoriete ontbijt tentjes in Rotterdam van dit moment deel ik graag met je.

Altijd in de buurt

Dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00, op donderdag en vrijdag tot 22:00.
Weena 709, Rotterdam

Wafels met zoete kip of pancakes met discodip, daar wil iedereen de dag wel mee beginnen, toch? 😉 Als je zin hebt in een bijzonder ontbijt, dan ben je bij “Altijd in de buurt”, op steenworp afstand van Rotterdam Centraal, aan het juiste adres. De menukaart bestaat uit verschillende gerechten die op het eerste gezicht wat vreemd lijken, dankzij de combinatie zoet/hartig, maar zeker de moeite waard zijn om eens te proberen! Wat betreft de openingstijden zijn ze niet erg ontbijt-friendly, maar voor een laat ontbijt in het weekend is deze plek ideaal.

Picknick

Dagelijks geopend van 8:00 tot 16:30, op zondag openen ze om 9:00.
Mariniersweg 259, Rotterdam

Picknick is een fijne plek voor langzame ochtenden met in je ene hand een kop cappuccino en in je andere hand een goed boek. Hoewel alle huisgemaakte ontbijtjes aan te raden zijn, blijft mijn favoriet toch wel het “Picknick ontbijtje” met toast, roomboter, een gekookt eitje, krokante spek en champignons. Dat ze zoveel mogelijk werken met lokale (veelal biologische en duurzame) producten gepassioneerde vakmensen maakt het een echt Rotterdams ontbijtadresje!

Ontbijten bij Picknick in Rotterdam

Yoghurt Barn

Dagelijks geopend van 8:30 tot 17:00, op zaterdag en zondag van 9:00 tot 18:00.
Oude Binnenweg 117-119, Rotterdam

Als je mij een jaar geleden had gevraagd welke ontbijt hotspot écht nog ontbrak, had ik zonder twijfel geantwoord met de Yoghurt Barn. Steden zoals Utrecht en Den Haag waren al gezegend met een vestiging, maar Rotterdam bleef uit. Gelukkig is daar sinds kort verandering in gekomen en hebben wij nu ook een eigen Yogurt Barn! Woohoo! Waarom ik daar zo blij mee ben? Misschien omdat de ontbijtjes daar het meest in de buurt komen van mijn dagelijkse vertrouwde ontbijtje of misschien wel omdat ik daar altijd lekker veel inspiratie kan opdoen! 😉 Het is net een ijsje dat je zelf kunt samenstellen, zoals ik in Girona altijd doe bij Rocambolesc; alleen dan met yoghurt.

Wat zijn jouw favoriete ontbijt hotspots in Rotterdam?