Op de motor voor mijn motorrijbewijs tijdens mijn eerste motorrijles

Op weg naar mijn motorrijbewijs: Het begin van mijn avontuur

Als adrenalinejunkie met een liefde voor snelheid heb ik altijd al gedroomd van het behalen van mijn motorrijbewijs. Het idee van de wind in mijn haren, de kracht van een motor tussen mijn benen en de vrijheid van de open weg heeft me altijd aangetrokken. Maar zoals dat vaak gaat met dromen, bleef het bij mij lange tijd bij dagdromen en uitstellen. Tot een aantal weken geleden, toen ik eindelijk besloot om de eerste stap te zetten op weg naar mijn motorrijbewijs.

Mijn liefde voor snelheid

Mijn liefde voor snelheid begon al op jonge leeftijd. Ik herinner me nog goed hoe ik met mijn vader ging karten tijdens onze zomervakanties, maar soms ook in eigen land. De adrenalinekick die ik kreeg was geweldig. Maar karting was slechts het begin. Toen ik als tiener de wereld van pretparken en achtbanen ontdekte, was ik niet meer uit de achtbanen te halen. Hoe sneller de achtbaan, hoe leuker ik het vond. Er was niets beters dan de razendsnelle afdalingen en loopings.

Toen ik eindelijk de leeftijd bereikte waarop ik mijn rijbewijs mocht halen, aarzelde ik niet. Het duurde niet lang na mijn 18e verjaardag voordat ik slaagde voor mijn autorijexamen. Rijden gaf me een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. En hoewel het in het begin spannend is, neemt die spanning vanzelf af naarmate je meer rijervaring opdoet. Maar ergens in mijn achterhoofd bleef het idee van motorrijden sluimeren. Ik wist dat het motorrijbewijs de volgende logische stap was.

Op de motor van een vriend

Van autorijbewijs naar motorrijbewijs

Toch duurde het nog een aantal jaar voordat ik daadwerkelijk besloot te beginnen met lessen voor mijn motorrijbewijs. Het leven had zijn eigen plannen voor mij, en ik was druk bezig met werken en andere dagelijkse verplichtingen en bezigheden. Even leek het erop dat mijn droom van motorrijden op de lange baan geschoven werd.

Het keerpunt kwam een aantal maanden geleden toen een goede vriend een nieuwe motor kocht. Hij was trots, en terecht, op zijn nieuwe aanwinst en bood me aan om samen een ritje te maken. Ik kon de verleiding niet weerstaan en accepteerde zijn aanbod. Hij had geen tweede helm. En in plaats van een helm van iemand te lenen, besloot ik om zelf een helm te kopen via Marktplaats. En met een eigen helm in mijn bezit was er geen weg meer terug. Althans, dat is hoe het in mijn hoofd werkt.

Op de motor tijdens mijn eerste motorrijles

Mijn eerste proefles: zelf motorrijden

De rit achterop zijn motor was geweldig! En daarmee werd het behalen van mijn motorrijbewijs opeens een concrete stap in plaats van een vage droom. Ik besloot om een proefles te nemen om te zien of ik nog steeds zo enthousiast zou zijn als ik degene ben die de motor bestuurt. Die eerste les van een uur was spannend, maar ook ongelooflijk leuk. Ik kreeg de basics uitgelegd en mocht meteen aan de slag. Rondjes rijden op een parkeerterrein, doorschakelen naar de derde versnelling, en zelfs slalommen, het voelde geweldig. Ik had die ochtend niet gedacht dat ik het zo snel onder de knie zou krijgen.

Nu staat de volgende stap van mijn avontuur te wachten: structureel lessen nemen. Het zal even zoeken zijn naar het juiste moment, aangezien de komende maanden vrij druk zijn. Maar ik heb een begin gemaakt, en dat is wat telt.

Op de motor voor mijn motorrijbewijs tijdens mijn eerste motorrijles

Voorbereiden op mijn theorie-examen

In de tussentijd kan ik me alvast voorbereiden op het behalen van mijn theorie-examen. Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van het proces en ik wil er goed op voorbereid zijn. Mijn autotheorie heb ik bij de tweede poging behaald en dat wil ik bij het behalen van mijn motorrijbewijs graag anders doen.

Om mijn kennis op te frissen en me voor te bereiden op het theorie-examen, ben ik begonnen met het leren van de theorie voor het theorie-examen. Gelukkig zijn er veel bronnen beschikbaar om te helpen bij het leren van de verkeersregels en -voorschriften die specifiek van toepassing zijn op motorrijders. Een van de handigste hulpmiddelen die ik heb ontdekt, is een gratis online theorie-examen. Deze oefenexamens helpen bij het testen van mijn kennis en om me voor te bereiden op wat komen gaat.

Kortom, mijn avontuur naar het behalen van mijn motorrijbewijs is begonnen, en ik kan niet wachten om te zien waar deze reis me naartoe zal brengen. Met mijn liefde voor snelheid en de vrijheid van de open weg, weet ik zeker dat ik het motorrijden snel onder de knie zal krijgen. En met de juiste voorbereiding en training zal ik binnenkort mijn motortheorie-examen (hopelijk) met vlag en wimpel doorstaan.